Inside Swedish Design – Närvaro och innovation

Foto: Andy Liffner

Svensk design efterfrågas över hela världen för sitt estetiska uttryck och för att vi ger inspiration och tar ledningen i att öka fokus på hållbarhet både i materialval och i design- och produktionsprocesserna. Detta har visats upp i initiativet Inside Swedish Design – Närvaro och innovation under Stockholm Design Week 2021. Satsningen fungerar som ett nav för att lyfta fram Sveriges ledande position inom hållbar design, innovation, och möbelproduktion.

 

bild
Bild: Foton: Andy Liffner

 

Inside Swedish Design - Närvaro och innovation presenterades av Interior Cluster Sweden tillsammans med Beckmans Designhögskola i samarbete med Swedish Wood, Swedish Design Movement och Stockholms Auktionsverk. 26 av Sveriges ledande aktörer inom designbranschen tillsammans med unga designers som är alumner från Beckmans Designhögskola visade upp utvalda objekt – både designikoner och nya stycken.

 

bild
Foto: Andy Liffner

 

" Världsledande företag och sekelgamla hantverkstraditioner visas sida vid sida tillsammans med framgångsrika designers och upp- och kommande designstjärnor i ett helt nytt sammanhang. Detta är ett lysande exempel på det samarbete och den anda av gemenskap som ligger till grund för den svenska designens kreativitet och mångsidighet, säger Christine Ingridsdotter, projektledare för arrangören, Interior Cluster Sweden, en nationell medlemsorganisation med uppdrag att skapa intresse för branschen på regional, nationell och internationell basis, samt sprida kunskap om att få en konkurrensfördel genom design och produktionskunskap.

 

bild
Foto: Andy Liffner