Klong i samarbete med Broberg & Ridderstråle presenterar Pavo

Pavo, designad av Broberg & Ridderstråle.

Det svenska designföretaget Klong har gjort flera framgångsrika samarbeten tillsammans med formgivarduon Broberg & Ridderstråle. Det senaste tillskottet är armaturen Pavo som kombinerar en fot i ytbehandlad aluminium och en skärm i mjölkvit ton skapad i återvunnen polymer. 

Det är inte lätt att hitta lampor som passar i fönsternischen, trots att det är så nödvändigt i vårt ofta mörka land. Pavo är en bordslampa i ett smalare format, vilket gör att den passar utmärkt i ett fönster eller på andra mindre platser med begränsat utrymme, som till exempel ett säng- eller sidobord. 

 

bild
Stilfull  - tänd som släckt - och förstärker inredningen med sin unika och starka karaktär. Bild: Klong

 

Lampan har en ytbehandlad, massiv fot i aluminium och en skärm i återvunnen polymer. Kombinationen mellan den ljusa halvcirkelformade skärmen och den massiva basen skapar en spännande kontrast i både färg och form och ger rummet en vacker siluett.  

Ljuskällans varma sken har finjusterats för att skapa en optimal ljusspridning när mörkret faller på kvällen. På dagen fångar lampskärmen istället dagsljuset och gör att lampan framträder som ett vackert designobjekt i sig själv.

 

bild
Material fot: Ytbehandlad, massiv aluminium, 
Materialskärm:  Återvunnen polymer.

 

– Med Pavo ville vi skapa en armatur som vid första anblick presenterar en direkt och intressant form med väl genomtänkta detaljer. Vi arbetade mycket med att finjustera ljuskällan för att ge ett varmt sken och en optimal ljusspridning samtidigt som den mjölkvita lampskärmen gör armaturen till ett väldigt vackert objekt även när den är släckt, säger Mats Broberg.