2021 års Born Classic - vinnare fåtöljen Puffy Lounge Chair

Fåtöljen Puffy Lounge Chair designad av Faye Toogood. Foto: Hem

Fåtöljen Puffy Lounge Chair tilldelas priset Born Classic, Stockholm Furniture & Light Fairs och Bukowskis designpris för framtida klassiker. Puffy Lounge Chair är formgiven av Faye Toogood för designvarumärket Hem. Årets jury består av Bukowskis experter Eva Seeman, Björn Extergren och Jonatan Jahn.

Stockholm Furniture & Light Fair instiftade 2019 ett nytt designpris Born Classic i samarbete med auktionshuset Bukowskis. Utmärkelsen går till en ny produkt som har kvaliteter att bli en framtida designklassiker. Produkten ska vara formgiven av en designer eller tillverkad av en producent från Skandinavien.

bild
Bild: Hem

Årets vinnare är fåtöljen Puffy Lounge Chair, formgiven av den experimentella och okonventionella brittiska stjärndesignern Faye Toogood vars kreativa bredd sträcker sig från inredningsdesign via möbler och objekt till kläder. Puffy Lounge Chair är designad för det Stockholmsbaserad designvarumärket Hem.

Juryns motivering:
”Formgivaren till årets vinnare av Born Classic har en tydlig förankrad ställning i vår samtid. Med denna möbel anser vi att formgivaren har skapat en framtida klassiker. Med både estetiska och materiella kvaliteter, tror vi att denna möbel kommer att leva ett långt och uppskattat liv. Möbeln har redan mötts av ett varmt mottagande, rönt uppskattning och fått stor spridning i sociala medier. Något som bidrar till varför vi tror att det här är en "Born Classic".