Widala lanserar Elements 2.0 i samarbete med Claesson Koivisto Rune

Kalksten från Kinnekulle kombinerat med ”stockholmsgrön” lack och nytt ryggstöd. Bild: Widala

Svenska designmärket Widala, producent av högkvalitativa produkter för offentliga miljöer, fortsätter sitt designsamarbete med Svenska Arkitekt- och Designbyrån Claesson Koivisto Rune, med möbler som speglar sin samtid.

Efter stor uppmärksamhet och flertalet publiceringar utökar nu Widala den populära möbelserien Elements med raka former, ryggstöd och planteringskärl. Man fortsätter även sin satsning på lokala och vackra naturmaterial av högsta klass. Bland nyheterna märks exempelvis naturgarvat läder från Tärnsjö Garveri samt kalksten och granit från Slite på Gotland och Kinnekulle i Västergötland. Nyheter som förenklar för arkitekten, med variationer som kan användas för både inne- och utemiljöer.

- Uppgraderingen av serien känns helt rätt i tiden och det är fantastiskt roligt och spännande att få erbjuda så många variationer och möjligheter från lokala producenter kombinerat med den unika och tidlösa designen som Claesson Koivisto Rune representerar, säger Samuel Johansson, VD på Widala.

 

bild
Bild: Widala

 

Ett omritat rumsligt landskap 2020 är ett år som påverkat oss alla. Kraven på sociala ytor har förändrats i grunden oavsett om det gäller arbetsplats, bostadsområde, hotell eller park. Behovet av högre flexibilitet samt tillgång till öppna och inkluderande ytor har ökat markant samtidigt som miljöaspekten har en mycket tydligare roll i allt vi gör.

- Vi har sett en förändring i synsättet kring allmänna ytor de senaste åren. Investeringar görs mycket mer långsiktigt vilket ställer höga krav på både design, material och funktion. Utomhusmiljöerna knyts dessutom närmare inomhusmiljöerna på en mycket högre nivå, vilket märks tydligt vid dialog med arkitekter, fortsätter Samuel Johansson.

Möbel- och grillserien Elements med värmebehandlat svenskt trä visades upp första gången 2017 och byggde på inspiration från naturens olika element.

- Den första lanseringen av Elements grill och möbler kan inte beskrivas på något annat sätt än en succé. Vi hade lyckats med det vi föresatte oss, att skapa robusta och samtidigt vackra möbler för de flesta typer av offentliga miljöer. Nyheterna som presenteras i Elements 2.0, tillsammans med flertalet material- och färgval, gör serien till ett heltäckande system som i ännu större utsträckning kan användas till miljöer där ute möter inne, ett inomhustorg och flertalet spännande miljöer, säger Mårten Claesson på Claesson Koivisto Rune.

 

bild
Bild: Widala

Elements är skapad för att klara hårda påfrestningar av både väder, vind och annan yttre påverkan som produkter utsätts för på allmänna platser. Alla metalldelar i Elements som inte är utsatta för värme är varmförzinkade och pulverlackerade med ett pulverlack av extremt hög kvalitet från Akzo Nobel. Övriga metalldelar är av rostfritt stål. Träet som används härstammar från de svenska skogarna norr om Dalälven. Vi har valt värmebehandlat trä, sk Thermowood, helt utan kemikalier. Denna metod skapar en bra motståndskraft, en fantastisk färg och är dessutom väldigt formstabilt.