Fritz Hansen lanserar takpendeln Maluma

Namnet Maluma är en designterm som representerar runda och mjuka former, något som takpendeln representerar i både sin estetik och i sina graciösa kurvor. Foto: Fritz Hansen

Under våren 2021 lanserar Fritz Hansen takpendeln Maluma, formgiven av den prisbelönta japanska designern Fumie Shibata. Maluma består av en serie av tre taklampor i färgat, handblåst glas med matchande upphängning – en kombination av mjuka former och frostat glas med skandinavisk inspiration.

I formgivningen av Maluma inspirerades Fumie Shibata av sitt allra första besök i Skandinavien, där hon för första gången upplevde den starka kontrasten mellan ljus och mörker. Genom husens fönster såg hon ett varsamt ljus sippra in och fick en vision om att skapa en lampa som varsamt rör sig mellan ljus och mörker.

bild
Det är en stor utmaning att hänga handblåst glas rakt, men tack vare Malumas smarta upphängningskonstruktion balanseras den naturliga tyngden jämt. Pendeln gör sig lika bra i hemmet som på offentliga platser. Bild: Fritz Hansen

– Jag har lärt mig mycket av Fritz Hansen och varumärkets breda och gedigna kunskap gällande både kvalitet och produktion. Jag är så stolt över att äntligen få lansera Maluma tillsammans med ett ikoniskt skandinaviskt designföretag, säger Fumie Shibata.