Nyheter från Materia

AMBIENT balksoffa Bild: Materia

Materia fortsätter satsa på väldesignade möbler och accessoarer för alla typer av offentliga mötesplatser. Årets nyheter är inget undantag. Det är en rad spännande produkter som samtliga dessutom ingår i Colours by Materia (CbM*). Fokus är som alltid på användaren samt på arbetet med hållbarhet i tillverkningsprocessen, exempelvis FSC®-märkt trä. Årets nyheter består bland annat av ett bänksystem, en balkmöbel och en soffa utöver det vanliga för att nämna några. 

AMBIENT balksoffa

Design: Fredrik Mattson

Ambient är en balksoffa med fokus på design och komfort. Konstruktionen är stabil samtidigt som formspråket är nätt, minimalistiskt och elegant. Sittenheterna i separata delar kan enkelt bytas vid behov. Ambient har många valmöjligheter, exempelvis olika längder på balken, flera varianter av armstöd, skärm med eller utan tidskriftsställ samt bord som ger en trevlig avställningsyta. Bordsskivorna av massivt trä är liksom trästommen, FSC®-märkt. Eluttag/USB i bordsskiva samt beslag till golvinfästning finns som tillbehör. Stativ i Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Ambient balksoffa passar bland annat in på flygplatser, sjukhus och skolor.

*CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit

 

PICNIC pall/bänk/bord/plåtlåda

Design: Marie Oscarsson

Picnic möbelserie i massiv vitpigmenterad ask med infästningar av metall i Colours by Materia (CbM*) pulverlack, ger ett robust och lekfullt intryck. Serien är extra lämplig i skolans lunchrestaurang eller som mötesplats på kontoret. Bordet har en rak och en rundad sida vilket gör det enkelt att möblera med den raka delen mot en vägg och den runda mot rummet. Bänksitsen följer samma form och har som tillval en grå filtdyna för ökad sittkomfort. Dynan fästs enkelt med kardborre på bänkens undersida. Med en eller flera pallar i samma utförande kan bordets kortsidor utnyttjas som sittplatser. Till Picnic-familjen finns också en designad plåtlåda med fyra eluttag alt. USB som ansluts med en svartvit textilkabel. Lådan finns också utan innehåll för till exempel krukväxter, bestick, kryddor, block och pennor.

 

bild
Picnic möbelserie i massiv vitpigmenterad ask. Bild: Materia

RO fåtölj/soffa 

Design: Mattias Stenberg

Ro fåtölj/soffa är inbjudande på avstånd och upplevs omslutande när man sätter sig. Komfort och långsiktighet har varit det centrala i utformningen. Sitsens bekvämlighet kommer från Dymetrol®, ett elastiskt tyg som har en fjädrande effekt. Rygg- och armstödskuddar hålls uppe av bärväv som ger såväl mjukhet som fyllighet. Bärväven finns i tre olika färger och stativet går att få i Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Avtagbar tyg- och läderklädsel genom infästning med dold kardborre är en praktisk funktion. Ro passar in på alla mötesplatser som vill ha en bekväm och hållbar sittmöbel.

 

bild
RO fåtölj/soffa. Bild: Materia

 

TODAY bänk 

Design: Mia Cullin

Det som kännetecknar Today bänk är att den är flexibel och lättplacerad. De många kopplingsalternativen möjliggör ett oändligt stort antal utföranden för exempelvis skolor, köpcentrum och kontor. Systemet består av bänkar i olika längder samt en hörndel med sittyta, avställningsyta eller växtkärl. Enheterna gå att koppla ihop på längden samt till uppställningar vinklade åt valfritt håll. Bänkarna fungerar också fristående. Benkonstruktionens formspråk ger ett elegant intryck och utförandet är i krom eller Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Delarna kan enkelt bytas vid behov och bordsskivan i massivt trä går att slipa ner och lacka om. Elbestyckning/usb finns som tillbehör och placeras under sits.

 

bild
Today bänk. Bild: Materia

 

UNI LARGE konferensbord

Design: Axel Bjurström

Uni Large är ett mångsidigt konferensbord anpassat till den moderna mötesplatsen. Det är lågmält utformat för att fungera i flera typer av miljöer. Konferensbordets designrikedom exemplifieras bland annat av fotens pressgjutna detaljer och bordsskivans fasade kant som i samspel med den slimmade strukturen ger bordet ett nästan svävande intryck. Den relativt låga foten gör att stolar kan placeras var som helst runt bordet. Även stolar med höga karmar går oftast att skjuta in helt under bordsskivan. Bordet finns i en mängd format och utföranden och är enkelt att specialanpassa. Stativ i Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Som tillbehör finns kabellucka och elbestyckning el/USB. Den tygklädda elkabeln förs från kabeldiket ner genom pelaren. Vid två elbestyckningar kopplas kablarna samman, därefter är det endast en kabel som förs ner genom en av pelaren, för att ge ett städat intryck.

 

bild
Uni Large. Bild: Materia

*CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit