Naturnära toner i hemmet är en ihållande trend

Vedum - Maja Havregul Stort kök med köksö i mitten, inbyggd fläkt ger en luftig känsla. Ett stilrent och diskret kök.

För svenska Vedum är det en självklarhet att inspireras av naturen och naturmaterial när nya kulörer tas fram. Bland favoriterna finns skogsgrön, havregul och sandbeige – och nyheten för 2021: linnebeige. I såväl kök, som badrum och tvättstuga har Vedums kulörer skapat en harmonisk och mjuk känsla.

Inför 2021 presenterade den svenska inredningsaktören Vedum en ny kulör till kök och badrumsinredningar – linnebeige. En mjuk och naturnära nyans, för hem som suktar efter ett skandinaviskt lugn. Och just de avskalade och naturliga tonerna har blivit något av ett signum för Vedum. Senaste åren har man presenterat kulörer så som havregul, skogsgrön och sandbeige.

 

bild

 

Inspirationen kommer från omgivningarna runt fabriken. All Vedums tidlösa och skandinaviska inredning skapas nämligen där allt började för över hundra år sedan – i orten Vedum:

 – Vi på Vedum lever och verkar på den västgötska slätten, och har de här färgerna omkring oss varje dag. Det är skogar, åkrar och ängar som omger vårt kontor och vår fabrik här. Att vi låter oss inspireras av våra omgivningar är självklart! Naturen har en lugnande effekt, och därför dras vi mot kulörer som påminner om den. Men vi gillar också att hitta färger som inspireras av alla vackra tidlösa naturmaterial som linnebeige till exempel. Det är klokt att låta de naturnära kulörerna i hemmet gå ton i ton för att verkligen skapa en harmoni, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum.

 

bild

 

Vedum Kök & Bad inreder de skandinaviska hemmen med vacker, funktionell och långsiktig design. Det 100-åriga familjeföretaget utvecklar och tillverkar allt från kök och badrum, till tvättstuga och förvaring. Bolaget ägs av bröderna Magnus Efraimsson och Niklas Efraimsson och är Sveriges största familjeägda företag i sin bransch, med runt 460 anställda och med en årlig omsättning på cirka 765 miljoner kronor. Fabriken och huvudkontoret finns fortfarande kvar i det lilla västsvenska samhället Vedum, där allting började för 100 år sedan. Vedum har egna utställningar i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Linköping, Malmö och i Vedum, samt återförsäljare inom bad över hela landet.

bild

 

Bilder: Vedum