Brace formgiven av Jonas Wagell presenteras av Mitab

Alla delar av Brace är sömlöst integrerade vilket ger stolen en vänlig karaktär, samtidigt som konstruktionen ger ett generöst stöd. Bild: Mitab

I mars 2021 lanserar Mitab den nya stolen Brace, formgiven av arkitekten och designern Jonas Wagell. Brace är en minimalistisk stol som kombinerar maximal komfort med ett lätt och elegant uttryck – och som tar en lika naturlig som självklar plats i alla typer av miljöer. 

Jonas Wagell är känd för sitt mjuka och minimalistiska formspråk, något som även är tydligt närvarande i stolen Brace. Målsättningen var att skapa en stol som upplevs självklar och funktionell, med en vänlig och ödmjuk karaktär. Stolen har därför besparats onödigt material och detaljer vilket gör att den blir enklare för ögat, men också enklare att använda överallt. Den avskalade och eleganta formen gör Brace till en lätt och diskret stol med en estetik som passar alla miljöer och inredningar, i såväl offentliga utrymmen som i hemmet. 

 

bild
Stolens rygg och sits är tillverkade av laminerad fanér som sammanfogats med en ram av tunna stålrör.  Bild: Mitab

–  Brace är en stol som speglar vår syn på hur vi aktivt jobbar med miljöfrågor i alla led, från idé till process och väl utvalda material från närområdet av Tranås. Vi önskar också förlänga stolens livslängd genom att erbjuda omlackering och restaurering om konsumenten skulle vilja uppdatera sina färgval, säger Marcus Torstensson, Designchef Mitab.

 

bild
Stolen Brace har på sätt och vis en klassisk karmstolsprofil, men utmärker sig med den breda ryggen som både möjliggör fantastisk sittkomfort och ger en elegant och tydlig identitet, säger Jonas Wagell. Bild: Mitab

 

– Jag strävar efter att skapa enkla och grafiska former med ett sorts självklart uttryck. Att skapa enkel form kräver alltid mer arbete, hantverksskicklighet och omsorg om detaljer, säger Jonas Wagell.