Lissoni i nya skepnader

Piero Lissonis självbetitlade soffa Lissoni.

2006 lanserade Fritz Hansen den italienska designern Piero Lissonis självbetitlade soffa Lissoni. Nu utökas soffan med två nya storlekar och en ny, pulverlackerad bas som blir tillgänglig i flera olika färger.

När Piero Lissoni formgav soffan Lissoni var hans mål att skapa ett objekt med människan i fokus. Med karaktäristiska raka linjer, en stark detaljrikedom och en iögonfallande siluett inger soffan en känsla av elegans och adderar karaktär till rummet. Utöver att Lissoni är en exceptionellt bekväm soffa, är den också vacker att betrakta från alla vinkar, vilket gör att soffan kan placeras var som helst.

 

bild
De två ny versionerna av Lissoni har en mer kompakt storlek och en pulverlackerad bas i fyra nya färger – svart, varm grafitgrå, silvergrå och brun brons.

 

bild
Valmöjligheterna är många och soffan kan skräddarsys efter önskemål, med ett brett sortiment av läder och textil i olika färger.

 

bild
I sin formgivning har Piero Lissoni hämtat inspiration från Skandinavien och välkända designnamn som Arne Jacobsen och Poul Kjærholm. Lissonis design kännetecknas av rena och raka linjer, något som även återfinns i tidigare kollektioner från Fritz Hansen, till exempel i modulsoffan Alphabet.

 

bild
– Soffans horisontella och vertikala linjer skapar en vacker siluett som kännetecknar dess enkla elegans. Piero Lissonis formspråk är onekligen internationellt och berättar historien om en sofistikerad och samtida design, säger Christian Andresen, design and brand ambassador för Fritz Hansen.

Bilder: Fritz Hansen