Digitalt Formex i augusti - framtidsspaning på trender och kunskap

Bild: Stockholmsmässan

Med anledning av det rådande läget i samhället kommer Formex i augusti att ställas in. Istället bjuder Formex på digitala aktiviteter – studioprogrammet Formex Talks med tre teman Hållbarhet, Trender & Omvärld samt Retail kommer att sändas den 24–26 augusti och dessutom kommer höstens trender att presenteras i en digital trendguide.

Det är med anledning av det rådande läget i samhället och med de restriktioner som regeringen tvingats införa som Formex i augusti ställs in. I väntan på att kunna ses arbetar nu Team Formex intensivt med att ta fram digitala aktiviteter mellan den 24–26 augusti med det allra senaste som händer i branschen.

– Vi hade in i det längsta hoppats på att kunna genomföra ett Formex i augusti. Nu kommer vi istället att arrangera digitala aktiviteter där våra besökare och utställare har möjligheten att delta i Formex Talks som innehåller mycket inspiration, trender och kunskap inom ämnen som är viktiga för alla inom vår bransch. Vi hoppas och ser fram emot att få träffa både besökare och utställare i januari nästa år, säger Sara Ek, projektledare Formex.

Varje morgon 24–26 augusti kommer Formex Talks sändas – tre fullspäckade studioprogram med intressanta gäster, aktuella samtal och seminarier. De tre teman som står i fokus är Hållbarhet, Trender & Omvärld samt Retail, där varje program kommer att spegla ämnet från olika perspektiv. Första dagen är det Maria Soxbo, journalist och medgrundare till Klimatklubben, som programleder temat Hållbarhet. Dag två handlar om Trender & Omvärld och där kommer bland annat designern och trendexperten Jan Rundgren att presentera Formex Trends. Programmet kommer även att lyfta de senaste trendspaningarna inom inredningsdesign. Dag tre har fokus på framtidens retail och här pratar trendforskaren Louise Byg Kongsholm, från Pej-gruppen, om hur konsumentlandskapet påverkas av Corona både på kort och lång sikt.

Dessutom kommer Formex Trends att presenteras i en digital trendguide. I augusti tar Team Formex fram trenderna i samarbete med bland andra Jan Rundgren. Årets produktnyheter från mässans utställare kommer att presenteras på Formex hemsida.