Tre nya färgställningar på Boråstapeters Dahlia Garden lanseras

Tapeterna är tillverkade i Boråstapeters egen fabrik i textilstaden Borås där hållbarhet står i fokus.

Med Dahlia Garden Special Edition lyfter vi en redan älskad tapetfavorit till nya höjder. Denna prunkande, blommiga tapet trycks nu i tre helt nya färgställningar, midnattsblå, vintagebrun eller blek terrakotta — Dahlia Gardens sensommarrabatt antar nya skepnader.

Ståtliga dahlior och rosenskäror mot sirliga blad. Dahlia Garden är ett fantastiskt mönster med tydliga Arts & Crafts-influenser, handmålat av Jenny Hahne Gadd. Den midnattsblå färgställningen är mild men lekfull. Den med mörkbrun botten något mer sofistikerad och för den som väljer den terrakottafärgade varianten ombäddas hela rummet i en varm, avslappnad känsla.

bild
Produktionen sker helt utan farliga ämnen och med minsta möjliga miljöpåverkan.

Jenny Hahne Gadd, designer på Boråstapeter, berättar:

- Det finns vissa mönster som ligger en själv lite extra varmt om hjärtat. Dahlia Garden är ett sådant för mig. Ett mönster jag la mycket av min tid och själ i när jag först ritade det. Jag ville samla allt som är ljuvt och vackert en sensommardag, hela dahlia-rabattens prunkande ljuvlighet i ett mönster. Därför är det lite extra roligt att jag nu har fått chansen att skapa nya förtrollande färgställningar. Tapetkollektionen Falsterbo III, som mönstret kommer ifrån har en väldigt sammanhållen, trygg och fin färgvärld. Alla mönster passar ihop på något sätt och det är lätt att hitta en kompis till ett mönster du tycker om. Det har jag velat värna om när jag gjort nya färgställningar. Jag har hållit mig kvar i samma färgsfär men försökt utforska vad mer mönstret kan uttrycka.

bild
Alla färger som används är vattenbaserade och materialet kommer från hållbara skogsbruk i Nordeuropa.

 

bild
Tre helt olika färgställningar har det blivit, var och en ljuvlig på sitt sätt.

Bilder: Boråstapeter