Offecct och Luca Nichetto kompletterar nu stolen Phoenix med ett bord

Bordet Phoenix designat av Luca Nichetto. Bild: OFFECCT

Offecct och Luca Nichetto fortsätter sin framgångsrika relation och kompletterar nu stolen Phoenix med ett bord i samma familj. Samtidigt kommer andra boken om Offeccts samarbeten med formgivare där Luca Nichetto bland annat berättar om hur den svenska möbeltillverkarens helhetssyn på hållbar och cirkulär design har påverkat hans arbete.

Luca Nichettos och Offeccts stol Phoenix vann 2017 Form Awards pris för Årets hållbarhetsprojekt på möbelmässan i Stockholm. Stolen utvecklades enligt Offeccts filosofi Lifecircle och formgavs för att ha en lång, flexibel och hållbar livscykel.

 

bild
Bordet Phoenix har en smäcker form som fångar upp uttrycken från stolen på ett distinkt men inte övertydligt sätt. Det kommer i standardlängder från 1500 mm till 4300 mm och kan också kompletteras med iläggsskivor. Bild: Offecct

”Phoenix är en framgångssaga på alla sätt – för vår holistiska hållbarhetsfilosofi, designvision och även försäljningsmässigt. Därför var det naturligt att vi fortsatte arbeta med Luca för att också utveckla ett bord i samma anda som stolen”, säger Maria Olofsson Karemyr, Brand Manager på Offecct.

”Som formgivare vill jag driva utvecklingen genom de produkter jag designar och tillsammans med mina uppdragsgivare peka på alternativa konstruktions-, produktions- och materiallösningar. Offecct har en helhetssyn på hållbar design som jag delar och genom att agera gemensamt kan vi skapa verklig förändring”, säger Luca Nichetto.