Nya serveringsdelar i Swedish Grace Is

Bild: Rörstrand

Rörstrands Swedish Grace är den mest kända och populära porslinsserien i Sverige. Serien erbjuder en bred palett av färger som inspirerar till kreativa dukningar. I höst blir möjligheterna fler då Rörstrand utökar en av de populäraste färgerna, ljusblåa Is, med efterlängtade serveringsdelar som kanna, serveringsskål och ovalt serveringsfat.

”Vi strävar efter att ständigt hålla våra serier uppdaterade med nya delar som speglar våra konsumenters behov. Den ljusblåa Swedish Grace Is har hittills funnit tillgänglig i ett smalt sortiment men har genom åren skaffat sig många samlare som önskar att färgen utökas med fler delar”, säger Petra Mattsson – Brand Marketing Manager Rörstrand. 

Swedish Grace har serverat generation efter generation till både vardags och till fest. Louise Adelborgs mästerverk i starkt, hållbart fältspatporslin med sitt stiliserade veteaxmotiv, passar för alla tillfällen. 

När Swedish Grace lanserades 1930 gick servisen under namnet Nationalservisen och då endast i färgen vit. När serien nylanserades 2001 som Swedish Grace, gjordes det utifrån idén om att ha ett sortiment med moderna färger som lätt kan kombineras med varandra. I samband med det introducerades färgen Is – en klassisk ljusblå färg som tog Swedish Grace-fansen med storm. Idag är färgen den näst mest populära färgen med många samlare. 

Nu presenterar Rörstrand nya serveringsdelar i Swedish Grace Is, delar som tidigare endast varit tillgängliga i färgen Swedish Grace Snö. Nyheterna omfattar en liten elegant kanna, en fin större skål för servering och det klassiska ovala serveringsfatet. De nya serveringsdelarna tjänar olika syften och kan användas på många sätt. Den lilla kannan är perfekt för servering av såser, mjölk eller grädde. Den klassiska skålen och det ovala serveringsfatet är stora nog för frukt och sallader och erbjuder variation för servering av olika typer av mat. Tillsammans, med deras eleganta och tidlösa form, tillför de det lilla extra på det dukade bordet – självklart med den vackra veteax-reliefen i fokus.