Pappelina laserar KIM och OLLE i höst

Bilderna är tagna av fotograf James Stokes och stylist Maria Nordin, i samarbete med Trendgruppen i deras showroom i Stockholm.

Pappelinas mattor som tillverkas i Dalarna och säljs över hela världen är ett sant hantverk. Vid första anblick ser inte en plastmatta ut att vara så avancerad, men faktum är att just plast är ett av det svåraste materialen att väva med i en traditionell skyttelvävstol. Till skillnad från andra sedvanliga material som används till mattor, vars egenskaper är stumma, är plasten elastisk och oberäknelig. Detta gör själva vävmomentet till en komplicerad process och tillsammans med Pappelinas vävmästare utmanas ständigt tekniken och materialet för att nå nya resultat. Det är just det som gör en matta från Pappelina exceptionell och världsledande.

HÖSTKOLLEKTION 2021

KIM OCH OLLE
Pappelina presenterar hösten 2021 två stilrena, randiga mönster: KIM och OLLE. Mattan KIM är utmanade att väva med sina breda ränder och fick därför namnet från en av de två vävmästarna. Med sina breda parti- er utmanas tekniken och skiljer sig mot Pappelinas vanliga designuttryck då mattan inte har en repeterande mönsterrapport. Mattan OLLE har en enkel design med inslag av många färger. Designen är en blinkning mot 80-talets mönsterbild och färger där Pappelinas designer Lina har inspirerats av sin egen uppväxt, när vi nu ser mer och mer influenser från 80-talet inom både mode och inredning.

BRICK - NY FÄRG
Visionen under skapandet av höstkollektionen var för designern Lina Rickardsson att uppnå en ”fading känsla” där alla färgkombinationer går i varandra på ett harmoniskt sätt. Hela höstkollektionen består av mustiga kulö- rer, färgglatt men på höstens vis. Den nya färgen Brick, har en varm terrakottanyans som ger lugn och harmoni och passar fint ihop med trä, rotting och gröna växter. Den varma jordnära färgskalan är enligt Lina Rickardsson det nya ljusa och fräscha.
 

”För mig har det redan från start varit viktigt att våra mönster och produkter ska stå sig över tid. Jag designar därför med eftertänksamhet samtidigt med reflektion över dagens färger och trender. Flera av våra mönster i vår kollektion är runt 20 år och finns fortfarande kvar. Det tillsammans med materialets hållbarhet gör mig stolt att säga att min vision när jag startade Pappelina 1999 lyckades.”

Lina Rickardsson, designchef Pappelina
 

Pappelinas mattor: 
• Tillverkas i Sverige.
• Är tillverkade i certifierad ftalat- och giftfri PVC, tillverkad i Sverige, godkänd av REACH®. • Kan användas inomhus- och utomhus.
• UV- och vattenresistenta.
• Är lätta att rengöra, kan tvättas i maskin.
• Är mjuka och sköna att stå och gå på.
• Ligger platt, och stilla på golvet.
• Är vändbara.
• Är allergivänliga.

KIM kommer i 5 olika färger och 2 storlekar, 70 x 160 cm och 70 x 240 cm. OLLE kommer i 6 olika färger och i 5 storlekar från 70 x 90 cm.

Tillgänglig i butik i slutet av augusti 2021.