Nu öppnar Studio Ossidianas utomhusverk

Utomhusverket 2021 öppnar med morgonmeditation och familjeworkshops. Cred: Hugo Johansson.

Designduon Studio Ossidiana ställer för första gången ut i Sverige och på Skeppsholmen utanför ArkDes. Med en färgstark utomhusinstallation, med placering mitt i hjärtat av Stockholm, vill ArkDes återigen välkomna museibesökare att ta del av kultur och göra Skeppsholmen mer levande. För tredje året i rad bjuder museet in talangfulla arkitekter och formgivare för att skapa ett nytt utomhusverk på Exercisplan utanför museet. Hela sommaren blir det morgonmeditation och workshops för familjer i verket för dig som stannar hemma i sommar.

 

bild
Studio Ossidiana (Giovanni Bellotti, Alessandra Covini). Photo: Loes van Duijvendij

 

För ArkDes är Utomhusverket 2021 av Studio Ossidiana ett viktigt led i att aktivera Skeppsholmen och under sommaren kan besökare delta i morgonmeditation och workshops för hela familjen.

 

bild
- Vår idé handlar om att se stadens invånare som trädgårdsmästare av offentliga platser. Installationen ska uppmuntra till att gräva, undersöka och förändra. Trädgården ska också vara en plats för ritualer, den kan fungera som scen för evenemang och som mötesplats, säger Giovanni Bellotti och Alessandra Covini på Studio Ossidiana. Bild: ArkDes

 

Utomhusverket 2021 frossar i färg, material och form. Studio Ossidiana vill bjuda in till nya sätt att mötas och här ges besökare möjlighet till både lek i form av familjeworkshops, meditation och till och med fåglarna får en egen vattendamm. Utomhusverket 2021 kommer även att vara tillgängligt för besökare efter museets ordinarie öppettider. 

 

bild
”Vi vill att Skeppsholmen ska utvecklas till en vacker, livfull kulturell offentlig plats mitt i Stockholm. Pandemin har fått oss att förstå hur viktiga våra offentliga platser är och vi har alla behov av att kunna ta del av inspirerande kulturupplevelser utomhus och på ett säkert sätt.”, säger Kieran Long, överintendent ArkDes. Bild: ArkDes

”Sommaren 2021 blir Exercisplan på Skeppsholmen återigen en plats där vi kan upptäcka nya sätt att vara tillsammans. Utomhusverket 2021, designat av Studio Ossidiana, är en installation för alla – att upptäcka, göra till sin egen och dela med andra”, säger James Taylor-Foster, intendent för samtida arkitektur och design på ArkDes.