Årets Design Talents utsedda - morgondagens designstjärnor

En av årets Design Talents – Atelier Schönenberg. Bild: Atelier Schönenberg

Design Talents är en möjlighet för oetablerade designers att visa upp sina produkter. Nu är årets designtalanger utsedda – 13 designers visar nu upp sina produkter digitalt på Formex hemsida. Den 23 augusti utses vinnaren i ”Best in Show”.

 

bild
Bild: Anna Wadle Keramik

Design Talents är en av Formex mest dynamiska och spännande inslag. Här får oetablerade designers, från både Sverige och internationellt, ansöka om att få en plats i Design Talents och på så sätt få möjligheten att visa upp sina produkter för inköpare, producenter och media. På Formex på Stockholmsmässan brukar Design Talents ha ett eget område, men i augusti blir det annorlunda – istället får 13 designers chansen att nu visa upp sina produkter digitalt på Formex hemsida. De som blir utvalda till Design Talents är framtidens stora namn och speglar bredden av produkter på Formex.

 

bild
Bild: Miss Oxford

–Det är viktigt för Formex att vara en plattform för ny design. Vi vill fortsätta att stötta unga designer, även om Formex blir digital i augusti. Då kommer vi också att dela ut utmärkelsen ”Best in Show” som går till en av de tretton formgivarna som utmärker lite extra, säger Kajsa Falck Torlegård, operativ projektledare Formex.

 

bild
Bild: Design Andra bullar tapet

Priset ”Best in Show” instiftades av Formex team i januari förra året. Den 23 augusti kommer årets vinnare att presenteras och förutom utmärkelsen får vinnaren en monterplats vid nästa genomförande av Formex på Stockholmsmässan.  

 

bild
Bild: Hanna Dahl Keramik 

Här är samtliga Design Talents som medverkar på digitala Formex:

AMoln 
Anna Wadle Keramik 
Atelier Schönenberg 
Frames by Vallen 
Snail To The Wall 
Linnéa Öberg 
Hanna Dahl Keramik 
Lilliestråle Mässing 
ljungBYljung ceramic 
Miss Oxford 
Omvandla 
KONCEPT LEVEL w
Storspov Design