Danska ILVA expanderar i Sverige

Bild: ILVA

Möbelvaruhuset ILVA ser en stor potential i Sverige, där företaget förväntas slå upp dörrarna till åtta nya butiker innan utgången av 2022. I Danmark planeras det samtidigt för upp till sex nya butiker.

Danska ILVA öppnade 2005 den första svenska butiken i Malmö, som hitintills också varit den enda. Det blir det dock snart ändring på när den danska möbelkedjan slår upp dörrarna till ett nytt varuhus i Kristianstad i augusti 2021. Samtidigt förväntas företaget öppna upp emot åtta nya möbelvaruhus i Sverige innan utgången av 2022.

 

bild
ILVA planerar att öppna de kommande svenska butikerna i en rad sydsvenska städer, och möbelkedjan letar just nu efter möjliga platser. Rent konkret handlar det om Göteborg, Helsingborg, Halmstad, Växjö, Jönköping och Lund.

 

– I Danmark har vi sett att vår onlineförsäljning växer där vi har fysiska butiker, och en stor del av den svenska försäljningen kommer redan från webbshoppen. Det vittnar om en stor potential, och det är kombinationen av en stärkt onlinenärvaro och flera fysiska butiker som ska understödja den utveckling som kan infria detta, säger Rami Jensen, som är verkställande direktör för ILVA och han understryker:

– Butiken i Malmö klarar sig bra, och vi har haft en fantastisk tillväxt, men vi har potential att nå ut till många fler människor och bli ännu mer kända i Sverige. Vi är redo att växa mer och expansion är den primära vägen.

 

bild
Bild: ILVA

Bättre logistik på väg

ILVA har fram tills idag primärt marknadsfört sig i och omkring Malmö. Med hänsyn till de logistiska lösningarna i samband med varuleveranser och -returer har samma område också prioriterats hitintills, men det kommer nu att förändras.

– Vi kommer att få en ny logistiklösning som gör det enkelt och effektivt för kunderna att handla online i hela den sydliga delen av Sverige. Med stöd av de nya butikerna höjer vi nivån för den totala omnikanalstjänsten, och vi är övertygade om att efterfrågan och potentialen finns där, säger Rami Jensen.