Sling Chair från Ethimo

Sling Chair har en ergonomisk sittlösning som samlar all nödvändig stabilitet och motstånd med en extraordinär komfort.

Ethimo och Studiopepe har skapat Sling Chair , en stol med en "fri semesterkänsla", designad för utomhusbruk och passar även perfekt inomhus.

 Sling Chair är inspirerad av vintagecamping på 70-talet; Enkelheten i dess design döljer överklagandet av en helt trendig estetisk och funktionell personlighet, som andas liv i ett ikoniskt element som ger karaktär till alla miljöer.

Dess rörstruktur i rostfritt stål finns i olika nyanser av brons. Duken, i Elitis-tyger, definierar sätet och de många tillgängliga färgerna och mönstren gör olika stilar och anpassningar möjliga.

bild
Den bekväma och robusta, duken kramar kroppens konturer, omfamnar och stöder den.

 

bild
Fotstödet i samma design som sätet gör det perfekt för avkoppling i komfort.

 

bild
Ethimo och Studiopepe har tillsammans skapat och  formulerat detta projekt i ovanliga kombinationer av färger och material, vilket framkallar den avslappnade elegansen som är så typisk för semestern.

Sling Chair kompletteras av ett soffbord med en matchande stålram och topp i en speciell pigmenterad betongblandning som förstärker dess struktur samtidigt som den gör den lätt och elegant och ursprungligen tempererar materialets soliditet och kompakthet.

Lanseras 2022

Bilder: Ethimo