Foscarini sätter guldkant på Bahia med limiterade utgåvan Bahia Oro

Tillägget på namnet, Oro, betyder guld på italienska, och den nya versionen adderar både värme och en känsla av tidlös elegans till den befintliga kollektionen och finns tillgänglig i två olika storlekar, Bahia och Bahia mini, som passar både vägg och tak. Bild: Foscarini

Bahia, formgiven av designstudion LucidiPevere, är en av Foscarinis mest uppskattade lampor. Under våren 2021 lanseras Bahia Oro – en uppdaterad och limiterad version som berikats med en platta i matt guld.

Bahia Oros form är inspirerad av naturen, och sedd ovanifrån förs tankarna till en ö, med konturer som likt sand badar i varmt solljus, omringat av vatten. Lampan inger ett visuellt djup och i kombination med den mindre storleken utformas grafiska kompositioner likt en lysande skärgård. Bahia Oro skapar ett sofistikerat skuggspel och inger en skulptural närvaro även när den är släckt.

 

bild
– När vi samarbetar med formgivare vill vi aldrig hindra eller begränsa, utan snarare ge dem full kreativ frihet att skapa utifrån en gemensam vision. Synergin mellan LucidiPevere och Foscarini har lett till ett flertal fantastiska och unika produkter där form och det italienska hantverket står i fokus, däribland Bahia, säger Carlo Urbinati, vd på Foscarini. Bild: Foscarini 

 

bild
Bild: Foscarini 

Om LucidiPevere

Paolo Lucidi och Luca Pevere är båda utbildade på Politecnico di Milano i industriell design och började utveckla sina första projekt tillsammans 2003, och grundade studion LucidiPevere 2006. Designduon utmanar och skapar med ovanliga tekniker och olika estetiska uttryck för att ständigt utveckla nya former av produkter, och inspirationen hämtas från vardagen och autentiska material. Studion har sin bas i Udine i norra Italien och arbetar globalt med många olika företag, länder och kulturer.