String Furniture – multifunktionellt mediahyllplan

Strings ikoniska hyllsystem. Bild: String Furniture

Under 2021 lanserar String Furniture flera nyheter och näst på tur är ett mediahyllplan som skapar ännu fler användningsområden för Strings ikoniska hyllsystem.

Det nya mediahyllplanet har ett extra djup och är framtaget för att erbjuda nya möjligheter och användningsområden för Strings multifunktionella hyllsystem. Hyllplanets konstruktion gör det möjligt att framhäva produkter samtidigt som det smidigt och diskret döljer kablar bakom hyllan utan risk för att de kläms.

bild
Mediahyllplanet kan med fördel användas i vardagsrummet för musikspelaren, i arbetsrummet för datorn eller varför inte i köket för placering av brödrosten. Tack vare mediahyllplanets extra djup kan det även användas som ett arbetsbord i miniformat eller som en bardisk med större arbetsyta. Bild: String Furniture

 

Lika tidlös som modern designklassiker
År 2004 var året då String åter togs i produktion och det starka varumärke som vi idag känner tog form. Sortimentet sågs då över, vilket bland annat resulterade i att hyllsystemet uppdaterades med nya funktioner. Idag betraktas String som en modern klassiker och en självklar del av den tidlösa skandinaviska designstilen.    

Fem år senare klassificerade rättsväsendet String som ”alster av brukskonst” under upphovsrättslagen, vilket innebär att från 2009 betecknas String som ett konstverk som utöver sin tidlösa modernistiska estetik har lösningar till de flesta förvaringsbehov för såväl hem som offentliga miljöer och kontor. Med en varsam balansgång och stor eftertänksamhet har kompletterande produkter utvecklats och tagits fram för att finna nya rum och möjligheter för den tidlösa hyllan.

 

bild
– Vi är medvetna om att det är en ikon vi hanterar, ett svenskt kulturarv, något som kräver känsla och eftertanke. Vi väljer omsorgsfullt arkitekter och designers som förstår vikten av att förhålla sig till detta och kan se utvecklingen på rätt sätt. Det får aldrig vara något som tar över Stringhyllan utan något som adderar till den, säger Peter Erlandsson, delägare String Furniture.