Fritz Hansen uppdaterar nästa generations klassiker

 Pouf i två nya blå nyanser. Bild: Fritz Hansen

Under 2021 lanserar Fritz Hansen uppdaterade versioner av Arne Jacobsens klassiska Sjuan-stol i barnstorlek, och den uppskattade puffen Pouf, formgiven av Cecilie Manz. Barnstolen i Sjuan-serien presenteras i varm ek och Pouf i två nya blå nyanser.  

Sjuan, en av Fritz Hansens mest älskade stolar, formgavs 1955 av den danske designern och arkitekten Arne Jacobsen. Stolen kommer i flera utföranden och har bland annat tillverkats i en barnversion. Nu presenteras barnstolen i ett nytt utförande med en sits i ek och kromade ben, där stolens dynamiska form gör att den sömlöst passar ihop med den klassiska Sjuan-serien. Samtliga stolar är skurna och klädda för hand för att bevara original-designens känsla. Idag betraktas Arne Jacobsens stapelbara serie Sjuan som ett starkt danskt kulturarv och är Fritz Hansens mest sålda stol genom tiderna.

 

bild
– Vi valde ek för materialets värme och neutralitet. Ek åldras både väl och vackert och kompletterar ett brett utbud av bordsmaterial och färgscheman, säger Christian Andresen, designchef och brand ambassador på̊ Fritz Hansen. Bild: Fritz Hansen

 

bild
Den karaktäristiska puffen Pouf är formgiven av den danska designern Cecilie Manz och har blivit högt uppskattad i designvärlden. Puffens tidlösa form och funktion har utformats för kreativa sittplatser, ensamma eller i grupp, för både hem och offentlig miljö.

Cecilie Manz är en av Danmarks ledande samtida designers, och i sin formgivning kombinerar hon konceptualism med en kärlek till hållbara material och hantverk. Samarbetet mellan Fritz Hansen och Cecilie inleddes 2009 och sedan dess har hon formgivit en rad möbler, accessoarer och belysning för varumärket.