LOUISIANA x FERM LIVING

Rico-serien välkomnar kurvor och volymer i en klassisk design definierad av mjuka linjer och ett omfamnande uttryck. Foto: ferm LIVING

Designmärket ferm LIVING i ett nytt samarbete med danska Louisiana Museum of Modern Art. Resultatet är ett spännande vävt tyg med djärva svarta och sandfärgade ränder på Rico Lounge Chair och Rico 2-sits från ferm LIVING.

Inför samarbetet var det meningen att designen skulle ta fram elegansen som är själva kärnan i det ikoniska moderna konstmuseet. Butikschefen på Louisiana, Peter Myrthu Elmegaard säger:

" Det vackra nya tyget till Rico Lounge Chair och 2-sits är resultatet av ett bra samarbete mellan oss och ferm LIVING. För första gången har vi varit djupt involverade i utvecklingen av en design som har en tydlig utgångspunkt i Louisianas arkitektur ".

 

bild
Foto: ferm LIVING

 

Ett betydelsefullt varumärke för Louisiana är deras användning av höga, vitkalkade väggar, synliga strukturer, trätak och djupröda klinkergolv. Det var deras betydelsefulla spel med dessa kontraster i färger och material som inspirerade det karakteristiska Louisiana x ferm LIVING-tyget.

 

bild
 Det rena och klassiska uttrycket av den randiga textilen på Rico Lounge Chair och Rico 2-Seater har designats i samarbete med Louisiana Museum of Modern Art och är inspirerad av de grafiska linjerna och den diskreta modernismen i Louisianas ikoniska arkitektur. Foto: ferm LIVING

 

För Trine Andersen, ferm LIVINGs grundare & Creative Director, kändes beslutet att inleda ett samarbete med Louisiana naturligt. "När jag besöker Louisiana känns det inte som att jag är på ett museum. Det är mer som ett hem - som om jag besöker någon som samlar konst och är inspirerad av gränser mellan konst, arkitektur och design.