Formex Talks - Formex nya digitala forum som vänder sig till inredningsbranschen

Frida Ramstedt, Isabelle McAllister och Maria Soxbo medverkar på Formex Talks. Bild: Stockholmsmässan

Formex Talks är Formex nya digitala forum som vänder sig till inredningsbranschen i hela landet. Varje morgon den 24–26 augusti sänds tre fullspäckade studioprogram som tar upp det allra senaste som händer i branschen med fokus på hållbarhet, trender & omvärld och retail. Bland gästerna finns Frida Ramstedt, Isabelle McAllister och Emma Olbers. Formex Talks görs i samarbete med Svenskt Trä.

Formex Talks är en fortsättning på Formex populära temadagar som brukar ta plats på Stockholmsmässan. I Formex Talks samlas kända profiler och experter för att samtala om aktuella ämnen för inredningsbranschen. Formex Talks leds av Maria Soxbo, journalist och medgrundare till Klimatklubben, och Sonja Björk Ebert, journalist och moderator.

Hållbarhet 24 augusti
Första dagens tema är Hållbarhet: ”Hur tar hållbarhet plats i vår bransch?” Maria Soxbo leder programmet och det bjuds på goda exempel och råd och samtal om cirkularitet och Greenwashing. Bland de medverkande märks: Yrsa Lindberg, hållbarhetsexpert, och Gustav Martner, Greenpeace, som samtalar om Greenwashing, greenhushing och konsten att prata hållbarhet. Författaren och föreläsaren Isabelle McAllister, aktuell med boken ”Skavanker och att laga, vårda och uppskatta det nötta”. Ann-Charlotte Mellqvist, forskare på enheten Sustainble Business på Rise, med fokus på cirkulär affärsmodellsinnovation, cirkulär finansiering och mätning av cirkularitet.

Trender & Omvärld 25 augusti
Onsdagens tema är Trender & Omvärld och programmet leds av Sonja Björk Ebert. Programmet kommer att lyfta de senaste trendspaningarna inom inredningsdesign, det blir även omvärldsbevakning, inspiration och trendanalys. Trendexperten Jan Rundgren presenterar Formex Trends. Det blir ett samtal om trä, trenden med trä och att kunna gynna det lokala med Björn Nordin, Director Design & Architecture Svenskt Trä, Emma Olbers, designer, kreativ chef och inredare, och Stefan Nilsson, trendexpert. Vinnaren av Formex pris Design Talents – Best in Show medverkar och berättar om vinnande design och framtidsplaner.

Retail 26 augusti
Torsdagens program har fokus på framtidens retail och Sonja Björk Ebert modererar programmet. Frida Ramstedt deltar och berättar om framtidens butiker, nöjdare kunder och att ta betalt för din kunskap. Det blir en föreläsning med Emma Hernell, vice vd på HUI, på temat ”Konsumentbeteende och branschkunskap i en snabbföränderlig värld”. Trendforskaren Louise Byg Kongsholm, från Pej-gruppen, om hur konsumentlandskapet påverkas av Corona både på kort och lång sikt.

Formex Talks görs i samarbete med Svenskt Trä.