KENNETHCOBONPUE eklektiska design inspirerad av naturen

Zaza Side Chair Bild: KENNETHCOBONPUE

Modern design är fri att uttrycka sig och nyanser gör den stora skillnaden, designerns geografiska ursprung kan transformera en design från att vara lokal till att bli global.

Kenneth Cobonpue, en filippinskfödd designer med internationell bakgrund, har en tydlig vision om industriell design och som kompliteras med hantverk av olika material och som anpassas efter behoven i möbelsektorn. KENNETHCOBONPUE - kollektionerna har genom detta nått global uppmärksamhet och erkännande. 

Naturen har inspirerat till den denna mångfacetterade design i allt från linjer, material och proportioner.

 

bild
Zaza - vars ryggstöd liknar en stor ormbunke- eller ett palmblad som man bekvämt kan sitta under. Möblen är tillverkad i microfiber och påminner om en tron. 
Bild: KENNETHCOBONPUE

 

bild
Kenneth Cobonpue anses vara en mästare i användningen av rotting, hans känslighet framgår tydligt i Yodasofa där materialets elasticitet utnyttjas, så att ryggstödet kan erbjuda en maximal komfort.

 

bild
Yoda. Bild: KENNETHCOBONPUE

 

bild
Även inspirationen bakom småskaliga tillbehör känns igen direkt. Pebble är praktiska änd- och soffbord för vardagsrummet, som kan arrageras något överlappade, tack vare olika höjder, för att skapa organiska, ständigt föränderliga former, likt stenarna i en flodbädd. Bild: KENNETHCOBONPUE

 

bild
Bild: KENNETHCOBONPUE

 

KENNETHCOBONPUE använder sig av forskning kring teknik och material för att väcka liv i en ny kreativ era, vilket inte bara resulterar i eklektiska, utan också universala inredningsföremål, inspirerade av naturen, som injicerar karaktär i alla inramningar.

 

bild
Bild: KENNETHCOBONPUE