GUBI presenterar Howard Collection - en hyllning till New Yorks materialpalett

Bild: GUBI

Howard Collection of lighting är en hyllning till New Yorks materialpalett, sett genom skandinaviska ögon. Dominerad av mörka metaller och industriell estetik har metropolens karaktär blivit globalt ikonisk, och Howard Collection är Space Copenhagens hyllning till den.

 

bild
"Howard Collection är inspirerad av vår fascination för den industriella skönheten i New York City. Vi har parat ihop detta med vår passion för vardaglig funktionalitet samt skulpturala silhuetter och organiska material som åldras graciöst över tid." Signe Bindslev Henriksen & Peter Bundgaard Rützou, Space Copenhagen. Bild: GUBI

Uppkallad efter hotellet i hörnet av Howard och Lafayette Streets för vilka deras designkoncept ursprungligen utvecklades, hänvisar lamporna från Space Copenhagen till den urbana typologin, materialiteten och färgerna som omger 11 Howard. Kollektionen betonar industriell funktionalitet, skulpturala silhuetter och ålderns bestående patina. GUBI och Space Copenhagens gemensamma engagemang för den mänskliga upplevelsen har säkerställt att lamporna skapar en varm, välkomnande atmosfär, vilket gör dem lika lämpliga för offentliga och privata utrymmen - och det är i deras subtila design som Howard Collections storhet hittas.

 

bild
Bild: GUBI

När Space Copenhagen fick i uppdrag att designa interiören till 221-rumshotellet i Stadsdelen SoHo på Manhattan ville medgrundarna Signe Bindslev Henriksen och Peter Bundgaard Rützou skapa en skräddarsydd belysning som skulle utveckla en rikare patina över tid. Space Copenhagen kontaktade den mångårige samarbetspartnern GUBI för att utveckla konceptet och skapa Howard Collection, som nu innehåller ljuskronor, hängen och en vägglampa.

 

bild
Bild: GUBI

 

bild
Bild: GUBI