Carl Hansen & Son väcker liv i T-Chair designad av Ole Wanscher

Hantverket bakom OW58 T-Chair kräver noggrant arbete och många timmar i snickeriet; det är framför allt de mjuka övergångarna i stolens fogar som är en tidskrävande process. Bild: Carl Hansen & Son

Under september 2021 adderar Carl Hansen & Son den danska designern Ole Wanschers skulpturala OW58 T-Chair från 1958 till sin kollektion. Stolens distinkta uttryck utmanar den klassiska stolen utan att kompromissa med vare sig hantverk eller komfort.

Ole Wanschers möbler befinner sig på en helt egen nivå, med en formgivning som utstrålar exklusivitet och skickligt hantverk, samtidigt som de är raffinerade, skulpturala objekt. OW58 T-Chair är inget undantag med sitt karaktäristiska T-formade ryggstöd, som har gett stolen dess smeknamn, och de vackert slöjdade övergångarna som förenar både klassiska och moderna linjer och ger stolen en lätt och elegant framtoning.

bild
Trots sitt lätta uttryck har T-Chair en bred, klädd sits som ger utmärkt komfort. Bild: Carl Hansen & Son

– Ole Wanscher såg möbelformgivning som arkitektur, och T-Chair är ett enastående exempel på hans fokus på eleganta och raffinerade former. Vi är glada över att kunna lägga till denna exklusiva matstol i Carl Hansen & Sons kollektion med Ole Wanschers möbler, som även består av hans Colonial Chair, Egyptian Stool och Beak Chair, säger Knud Erik Hansen, vd för Carl Hansen & Son.

 

bild
Stolens mest slående detalj är det T-formade ryggstödet som sömlöst övergår i de tätt placerade bakbenen, vilket ger stolen ett nästan trebent utseende. Bild: Carl Hansen & Son