Designikonen Panton Wire lanseras i grönt

Bild: Montana

Panton Wire designades ursprungligen av danska designern Verner Panton år 1971. Det exklusiva danska möbelmärket Montana Furniture presenterar nu färgen Pine som ett tillägg till den befintliga färgpaletten bestående av Chrome, Black, Snow och Monarch. Pine är en stark, mörkgrön färg som är fin att kombinera med klara och kontrasterande färger. Med tillägget Pine hyllar Montana Verner Pantons designarv, då han var en stolt förespråkare för djärva färger.

 

bild
”Huvudsyftet med mitt arbete är att få människor att använda sin fantasi. De flesta tillbringar sina liv i en färgskala bestående av grått och beige, då de är rädda för att använda färger som sticker ut. Genom att experimentera med belysning, färger, textilier och möbler och genom den senaste tekniken försöker jag visa nya sätt och därmed uppmuntra människor att använda sin fantasi och göra sin tillvaro mer spännande.” - Verner Panton Foto: Montana

Liksom andra produktserier från Montana Furniture är Panton Wire certifierat med EU:s officiella miljömärke. Målet är att minska den totala miljöpåverkan från produktion och konsumtion av varor. Märkningen innebär att produktens hela livscykel tas i beaktande och den miljöpåverkan som uppstår längs vägen – till förmån för människor, miljön och jordens resurser.

Ny flerfärgad topplatta gjord av hushållsavfall och skräp från stränder

Montana Furniture har gått ihop med innovativa A Circular Design Studio och designat en ny topplatta i återvunnen plast åt Panton Wire. Den danska designstudion producerar slitstarka och miljömässigt hållbara produkter gjorda av rest- och spillplast som samlats in från danska hushåll, företag och naturen.

De olika återvunna plastpartiklarna som används för att skapa den nya begränsade topplattan kan spåras till specifika hushållsprodukter och skräp från fiskeindustrin. Den gul- och blåfärgade plasten samlas in längs Nordsjökusten och består huvudsakligen av fisklådor och liknande utrustning från fiskeindustrin. Den mörkblå plasten kommer från locken på remouladsåsbehållare medan den gröna och svarta plasten kommer från kasserade sopkärl. Majoriteten av plasten som används för att göra topplattan är rester från ett plastgjuteri.