Beckmans Designhögskola på Stockholm Creative Edition

Dagbädden Dag i design av Gustav Winsth och Teresa Lundmark i samarbete med Gärsnäs. Foto: Andy Liffner

Beckmans Designhögskola är en del av Stockholms nya designvecka, Stockholm Creative Edition, genom den kurerade utställning The New Locality och The Kinship Method & FRIENDS.

The New Locality

Utställningen The New Locality är ett samarbete mellan Beckmans Designhögskola, som visar verk av nyetablerade designer, och Reform Design Lab som presenterar 3-D printade möbler av biocomposit. Utställningen lyfter fram lokalt hantverk, lokala produktionsmetoder och svenska producenter och är kurerad i ett samarbete mellan Hanna Nova, New Era Studio och Annika Berner på Beckmans Designhögskola med styling av Sophie Bratt.

Medverkande nyetablerade designers från Beckmans är bland andra Swedish Girls, Sizar Alexis och Jessica Westerberg, och dessutom visas examensprojekt från skolan av Josefin Zachrisson, Johanna Fosselius och Gustav Winsth samt prototyper framtagna i samarbete mellan formstudenter och Dux, Gärsnäs, Källemo, Storängen, Johansson Design och Kinnarps.

-Vi vill skapa en plattform för att visa verka av våra nyetablerade formgivare, ge möjlighet att nå en större målgrupp och skapa intresse för vad ny design handlar om idag -- de frågeställningar, metoder, material och uttryck som unga designer utgår ifrån och använder, säger Annika Berner, chef externa relationer och ansvarig för alumniverksamheten på Beckmans Designhögskola.