Massproductions presenterar väggkroken Hercule

- Det kan sägas att kroken har fått en liten mustasch, så när vi kombinerade dess styrka och ansiktsbehåringen kom namnet Hercule till oss. Det är en kombination av den grekiska hjälten Herkules och Hercule Poirot, den berömda belgiska detektiven med sin pregnanta mustasch, säger Chris Martin. Foto: Massproductions

Massproductions lanserar Hercule, en ny väggkrok som med en enkel uppsättning som är stark nog att bära alla dina nödvändigheter. Kroppen i solitt trä finns tillgänglig i ek eller valnöt och den ledade kroken i pressgjuten metall, har med sin rörlighet från väggen plats för flera hängande ytterplagg.

Chris Martin formulerade en brief bestående av en komplex frågeställning innan han inledde sitt designarbete av Hercule, den löd: Hur designar man en väggkrok som är liten, lätt, prisvärd och som dessutom kan bära både halsduk, hattar, väskor, skjortor, rockar och chiffongblusar utan att rispa dem.

bild
Foto: Massproductions

- Utmaningen när du kräver så mycket av en produkt är att även göra den tilltalande. Där började jag mitt designarbete… Nu hade jag den stora utmaningen, det stora problemet och den stora ambitionen - jag var redo att börja, förklarar Chris Martin.

Inledningsvis tänkte han formge kroken helt i metall. I en secondhandbutik på Dalarö hittade Chris Martin en vacker metallkrok vars form han förfinade. Han ville sedan addera en mjuk tilltalande form till metallen. Kroppen i trä har fått sin form efter en kastanjett, och dess rundade kropp har omsorgsfullt formats för att en jämn yta som inte skadar eller rispar kläderna.

bild
Foto: Massproductions