Twilight av Margarita Matiz Bergfeldt presenteras av Klong

Bild: Klong

Under hösten 2021 presenterar Klong nyheten Twilight, designad av Margarita Matiz Bergfeldt. Twilight är en unik vägglampett som tack vare sina välvda kanter enkelt kan placeras i ett hörn eller på en plan vägg – dessutom kan den användas både som ljusstake och som vas.

– Jag inspireras av samspelet mellan reflektion, ljus och skugga och hur det triggar betraktaren, säger Margarita Matiz Bergfeldt, designer och grundare av SEART.

Twilight går att få i antingen mässing eller i rostfritt stål. Skärmen skapar reflektioner som ger ett extra djup och känsla i rummet. Inspirationen kommer från den fotografiska tekniken ”photo-multigraf”, som utvecklades i England i slutet av 1800-talet. Tekniken går ut på att använda speglingar för att kunna uppleva en person från alla olika vinklar i en och samma bild.

bild
Twilight är ett exempel på en lyckad kombination av funktion och design, samtidigt som det är ett objekt som anpassar sig efter omgivningen och snabbt ger rummet ytterligare en dimension. Foto: Klong

Margarita Matiz Bergfeldt
Margarita föddes 1973 i Colombia och 1999 tog en masterexamen i industridesign från Konstfack i Stockholm. Idag använder hon sitt yrke som ett verktyg för att skapa plattformar och uppmuntra till dialog och kreativt tänkande.

Hennes arbete täcker en mängd olika områden. Allt från högteknologiska designprojekt för rymdindustrin till hantverk och produktdesign. År 2012 grundade hon SEART som är ett initiativ som syftar till att lyfta den framväxande konstscenen i Sverige genom att skapa nya och spännande sätt att uppleva och ta del av konst.