Färgglad jul tillsammans med Farrow & Ball

Foto: Farrow & Ball

Nya färger är ett enkelt sätt att uppdatera hemmet med nya stämningar och uttryck – och en ommålning passar därför extra bra att göra under en ledig helg inför den stundande julen. Farrow & Balls Brand Ambassador, Patrick O’Donnell, delar här med sig av sina bästa tips och ger inspiration för att skapa en mysig högtidlig känsla för säsongens fester med vänner och familj.

En gnutta grönt
– Grönt är onekligen högtidligt, och det bästa med färgen är att den funkar bra året runt. Om ditt matsalsbord också extraknäcker som ditt kontor så skapar grönt en perfekt bakgrund för att fokusera sinnet och skapa ett lugn. Prova att använda grönt i lager på oväntade sätt. Du kan skapa en falsk taklist med en modern färg som Bancha genom att måla ett band högst upp på väggen i Yeabridge Green. Detta skapar ett arkitektoniskt intressant uttryck i rummet.

bild
Foto: Farrow & Ball

En avkopplande upplevelse 
– Vi behöver alla lite egentid över högtiderna, och finns det då något bättre än att lyxa till det i badrummet? Genom att applicera India Yellow i Estate Eggshell på paneler och golvlister, och sedan för det vidare upp över väggen i Modern Emulsion, skapas en fängslande färgmättnad som lyser helt fantastiskt i levande ljus och låter rummet prydas av jordiga och kryddiga toner.

bild
 Foto: Farrow & Ball

En enkel detalj
– Skapa en underbar designdetalj i köket med ett målat stänkskydd. Använd en superstark finish som Modern Eggshell eller Full Gloss, som även gör det till en praktisk lösning. En panel i olivgröna Bancha som är ungefär 30 centimeter hög passar väldigt bra mot James White och skapar en grafisk effekt.

bild
 Foto: Farrow & Ball

Uppdatera ytterdörren
– Att måla ytterdörren inför festligheterna är en snabb aktivitet som låter sig göras över en vinterhelg om vädret ser torrt ut och temperaturen ligger över 10 grader. Mörkgröna färger som Studio Green skapar en klassisk look, medan blå färger som Inchyra Blue skapar en kontrast mot kransar som skapas av silverfärgad eukalyptus, medan Dix Blue passar fint mot ljusare kransar.

bild
Färg: Studio Green No.93

En stämningsfull eldstad
– Fylliga, eleganta nyanser av mörkblå eller vinröd, till exempel Preference Red, får dekorationerna att sticka ut. Om du vill ha en djärv bakgrund till dina dekorationer kan du prova Chinese Blue från kollektionen Archive. En ytterligare detalj som betonar rummets höjd är att välja samma väggfärg även på golvlister i Modern Eggshell.

bild
Foto: Farrow & Ball