Nya nyanser av Lumiere Nuances presenteras av Foscarini

Foto: Foscarini

Lumiere formgavs av Rodolfo Dordoni redan 1990. Drygt trettio år senare är lampan en av Foscarinis allra mest älskade. Nu presenteras nya, monokroma versioner i tre mjuka nyanser som är perfekta för Skandinaviens sobra inredningar.

Lumiere är en av Foscarinis klassiska lampor och har genom åren tagit sig an flera färger och stilar, men utan att någonsin kompromissa med sin starka identitet. Med en lampskärm i glas, kombinerat med en trebenad metallfot har Rodolfo Dordoni skapat ett formspråk där känsla möter teknik. Lampan representerar också väl den vision som Foscarini står för: harmoni mellan tradition, innovation, inredning och teknik.

bild
Foto: Foscarini

Inspirationen till Lumiere kommer från den klassiska bordslampan med lampskärm. I Lumiere Nuances har formgivaren dock tagit designen ett steg längre och presenterar nu helt monokroma lampor i två storlekar i nyanserna Sahara, Creta och Cipria.

Det sömlösa mötet mellan den handblåsta glasskärmen i pastell och den matta metallen i samma nyans adderar en sofistikerad känsla till rummet. Tack vare färgkoordineringen lamporna emellan och de olika storlekarna kan de med lätthet stå både i grupp eller som solitärer – något som öppnar upp för många olika möjligheter och kombinationer.

bild
Foto: Foscarini