Möt Birgit från PotteryJo

Foto: PotteryJo

PotteryJo har sedan starten 2011 lanserat keramik- och stengodsprodukter för det dukade bordet. Produkter som går att kombinera med varandra och skapa vackra dukningar. Senaste lansering är en stengodskollektion med dekorativa kombinationsföremål för hemmet. Vi välkomnar Birigt, en serie bestående av ljusstakar, vaser och en kanna. Vackra i sig själva eller fyllda med blommor och ljus.

bild
Foto: PotteryJo

Birgit, ritad av PotteryJo´s grundare och kreativt ansvariga Johanna Hampf, är en hyllning till blomman som form. En flexibel serie i totalt fem delar, varav tre former är kombinationsprodukter. Med hjälp av en liten insats för ljus, skiftar man med ett enkelt grepp från vas till ljusstake. Johanna drivs av lusten att utveckla vackra produkter för det dukade bordet och lägger lika stor vikt vid formen som vid valet av glasyr. Glasyrerna i första släppet är alla lugna matta naturtoner, Shell White, Olive Green och Pale Yellow. Vackra, sobra färger som går utmärkt att kombinera med varandra, eller med övriga kollektioner i sortimentet.

bild
Foto: PotteryJo
bild
Skiss: PotteryJo

Nyfiket undrar vi varför det blev just namnet ”Birgit”?
”Jag älskade att plocka blommor när jag var liten, och allra helst med min faster Birgit som delade det intresset. Vi gick ut på ängarna i Övermorjärv och plockade buketter tillsammans”, säger Johanna.

Samtliga bilder är stylade av Lo Bjurulf.