Den moderna elegansen hos ett Gianfranco Ferré-hem

Vardagsrummet i olika nyanser av grått, med en bokhylla som tjänar som avskärmning mot en lugnare sektion.

Brons, mässing, trä och mjuka nyanser av grått löper som en röd tråd i det hem som designbyrån Gianfranco Ferré presenterat på årets upplaga av möbelmässan i Milano. Genom taket blickar man ner i ett vardagsrum med nya färgnyanser och en stor matsal avskild från en lugnare sektion med en dubbelsidig bokhylla som sticker ut. Den senaste kollektionen från designbyrån har satsat på en mörkare färgpalett och en kombination av olika grå färgtoner.

Översättning och redigering: Simon Matthis Bilder Gian Franco Ferré-home

De lysande accenterna av brons och mässing och den varma känslan som användningen av trä ger, bidrar till att skapa en sofistikerad stämning av storstad.

bild
Franklin-fåtöljerna - i perfekt efterkrigsstil med maskulin tygklädsel i en ny, gråsvart nyans – samspelar med Phoenix-soffan och fåtöljen, klädda i ett mörkgrått tyg med synliga sömmar samt Matrix-soffborden.

Ikonisk bokhylla

Bland nytillskotten märks det spektakulära bordet från Wynwood-serien - kännetecknat av ett dess skulpturala bas täckt med bronserade spegelpaneler och flankerat av stolar från samma serie i en klädsel av nubuckläder – samt sideboarden New Orleans. Det senare är en originell hyllning till jazzens huvudstad, en möbel med svartkromade stålprofiler som lyfter fram strukturens volym av rökfärgat Tay-trä, vilket skapar en design som påminner lite om klaviaturen på ett stränginstrument. Geometrier och kromatiska effekter utmärker också den ikoniska dubbelsidiga bokhyllan Mackintosh, som separerar matsalen från vardagsrummet.

Bokhyllan lanseras i en ny version som kombinerar strukturens svarta krom med det rökfärgade Tay-träet i kuberna, vilket ger möbeln dess bitiga och bestämda charm.

bild
Skåpen i New Orleans-serien har bakpaneler i Calacatta Maximum-porslin bakom glas med rökig finish.

Skåp från New Orleans-serien

Den samtida prägel som utmärker hela bostaden uttrycks i vardagsrummet genom kombinationen av Franklinfåtöljerna, i perfekt efterkrigsstil med maskulin tygklädsel i en ny, gråsvart nyans - Phoenix-soffan och fåtöljen – klädda i ett mörkgrått tyg med synliga sömmar samt Matrix-soffborden.

Alltsammans sceniska inredningselement där formspråket baserat på linjernas lätthet och tydlighet artikuleras i samspel med geometriska element av olika höjder och storlekar.

Skåpen i New Orleans-serien kompletterar rummet och framhäver dess raffinerade stil. Utmärkande är bakpanelerna i Calacatta Maximumporslin bakom glas med rökig finish. Skåpen är utrustade med en sensorteknik vilket gör att LED-ljus installerade i montern slås på när man närmar sig möbeln, vilket skapar en intim och elegant belysning. 

bild
Den senaste kollektionen från Gianfranco Ferré visar en mörkare färgpalett och en kombination av olika grå färgtoner.
bild
Matsalsmöbler. Bordet från Wynwood-serien sticker ut med sin skulpturala bas täckt med bronserade spegelpaneler.
bild
Vardagsrummet bär en raffinerad stämning av storstad.