MAGIS presenterar Plato

Foto: Magis

Gränserna mellan inom- och utomhus blir allt mer suddiga. Efter denna princip har Jasper Morrison designat aluminiumstolen Plato för Magis.

En enkel, minimalistisk möbel, mångsidig och samtidigt stabil, denna stol kan användas både inom- och utomhus, i privata såväl som offentliga miljöer. Inspirerad av sin filosofiska namne är Platon uttrycket för perfekt harmoni mellan form och funktion och kan föra in en känsla av lugn i en mängd olika miljöer, särskilt utomhus.

bild
Stapelbar, tillgänglig i olika moderna färger, såväl som med eller utan armstöd. Foto: Magis

"Plato står för tidlös, genomtänkt design - en balans mellan lätthet, styrka och funktionalitet" förklarar designern Jasper Morrison

Plato är tillverkad av slitstarkt aluminium och har en smal men ändå robust struktur; den mjukt böjda sitsen säkerställer maximal komfort. Plato är helt återvinningsbar med sin extruderade aluminiumram och pressgjutna aluminiumskal, och använder en teknologi som gör det möjligt att skapa säten som är både smalare och starkare än de som är gjorda av plast.

 

bild
Med Plato erbjuder Magis en sittmöbel som ger det där extra något till varje utrymme genom sin robusta elegans och moderna färger. Foto: Magis