Snart dags för Stockholm Creative Edition

Foto: Stockholm Creative Edition

Mellan den 18 och 21 maj 2021 anordnas för andra gången det nya designinitiativet Stockholm Creative Edition, som bjuder in såväl allmänheten som arkitekt- och designbranschen att ta del av det allra bästa som Sverige och Norden har att erbjuda inom design. 

Under Stockholm Creative Edition visas det bästa vi har i Norden inom möbler, inredning, belysning och konsthantverk upp i showrooms, pop-up-lokaler och andra ytor runt om i huvudstaden. Innovation och hållbarhet i kombination med hög designgrad står i centrum för designveckan – med målet att ge professionell inspiration och skapa en mötesplats för alla designälskare. Stockholm Creative Edition premierar kvalitet framför kvantitet genom ett kurerat urval av designproducenter och kreatörer där samtida design och kulturella inslag stärker varandra.

Små varumärken och aktörer visas upp i ett sammanhang där de får möjlighet att sticka ut och större varumärken deltar sida vid sida av mindre och nystartade initiativ. Tillsammans bidrar alla till ett intressant och dynamiskt urval av design där Stockholm Creative Edition skapar en plats för det nya och överraskande och ger designentusiaster möjligheten att upptäcka något nytt. Syftet med arrangemanget är även att bidra till ett större intresse för design- och kulturturism som är en växande trend inom besöksnäringen och därför är alla inbjudna och välkomna – från den designintresserade allmänheten till yrkesverksamma i branschen.

– Stockholm och Norden är bas för många nya designföretag och årets upplaga kommer att inbegripa en mängd nya initiativ och varumärken som baseras på hyperlokal och hållbar produktion i kombination med innovativ design, säger initiativtagarna Ulrika och Philippe Attar. 

Deltagande företag 2022
Bebó Objects, Blond Belysning, Bonni Bonne, Bruno Mathsson, Byarum, Contem, Designgalleriet, Dry Studios, Elmo Leather, Galleri Glas, Glimåkra, Gärsnäs, Karl Andersson & Söner, Kasthall, Kondator, Konst-ig, Konsthantverk i Tyringe, Layered, Misschiefs, Ogeborg, Okko, Palmgrens, SMD Design, Studio B3, Swedese, Tarkett, Temporärt, Toniton, Örsjö. mfl.