LiberoPro mobilt kök och TrinityPro vinner designpriset Red Dot Award 2022

Electrolux Professional tilldelas Red Dot Award’s 2022 i produktdesign för produkterna LiberoPro och TrinityPro. Det prestigefyllda priset från Red Dot Award är en internationell designutmärkelse för god formgivning.

Electrolux Professional har en starkt meritlista när det gäller utmärkelser i Red Dot Design Award och har tidigare vunnit utmärkelsen 2014 för spisserien thermaline M2M, för green&clean huv- och tunneldiskmaskin år 2015 och 2018 samt för SkyLine Cook&Chill-lösning SkyLine 2020. Unikt denna gång är att bolaget nu vinner mer än en Red Dot Award under samma år, då både det mobila köket LiberoPro och kombinerade grönsaksskäraren/kökshacken TrinityPro kammar hem priset.

“Utmärkelsen är ett konkret bevis på att både LiberoPro och TrinityPro är relevanta och unika produkter framtagna med användaren i åtanke,” säger Michele Cadamuro, ansvarig för innovation och design på Electrolux Professional. “Dessutom är det spännande att två av Electrolux Professional’s lösningar har tilldelats Red Dots prestigefyllda designpris, som är en internationell utmärkelse för god formgivning.”

LiberoPro – Ett mobilt kök med drop-in enheter

Med en stilren och minimal design är LiberoPro tilltalande för kockar som vill leverera exceptionella, flexibla och trendiga matupplevelser både inomhus och utomhus. Kocken kan anpassa sin LiberoPro för att få en användarvänlig och kompakt lösning som inkluderar kompletta drop-in enheter.

TrinityPro – Ergonomiskt certifierad grönsaksskärare/kökshack

Denna kompakta allt-i-en-produkt designades med användaren i åtanke. Det är den första dynamiska beredninglösningen från Electrolux Professional som fått en 4-stjärnig ergonomicertifiering. Kombinationen av design, tekniska funktioner och användarvänlighet är det som gör TrinityPro unik – så pass att den valts ut för att visas på Red Dot Museum i Essen, Tyskland.

Mer om Red Dot Award

“Red Dot” har etablerats internationellt som ett av de mest eftertraktade utmärkelserna för god design. Red Dot Awards anses vara ett av de mest respekterade och eftertraktade internationella designpriserna och har lyft världsledande produkter med enastående design i över 60 år.