String Furniture lanserar snapsskåp

Foto: String Furniture

Den ikoniska Stringhyllan har använts som förvaring för allt upptänkligt under sju decennier. Genom året har systemet utvecklats och blivit allt mer mångsidigt. Det senaste tillskottet – ett snapsskåp i vacker valnöt – tillför en elegant flärd och en skopa dekadent lyx. Skåpet, som ritades av Nisse Strinning 1957, smälter sömlöst in i Stringsystemet och ger ännu fler möjligheter att skapa unika och personliga kombinationer.

bild
Foto: String Furniture

Kajsa och Nisse Strinning är för gemene man mest kända som skaparna av hyllsystemet String men faktum är att de hade en bredare portfolio än så. De var likt många under 1900-talet första halva praktiska personer som gick efter devisen ”form följer funktion”. Trots att varken Kajsa eller Nisse är i livet idag kan String Furniture stolt presentera snapsskåpet Tiny cabinet – ursprungligen ritad av Nisse Strinning år 1957. Skåpets ritning har vidareutvecklats av String Furniture för att lanseras under våren 2022. Ett nytillskott i String-familjen som väntat länge på att få se dagens ljus.

Sidorna av skåpets insida är klädda i borstat, rostfritt stål och längst in finns en spegelskiva. Snapsskåpet passar alla 30 cm djupa trådgavlar och placeras på en hylla – eller i ett av Stringsystemets andra skåp – och fästs enkelt i en av gavlarna för extra stabilitet.

bild
Foto: String Furniture