Fritz Hansens jubileumskollektion – klassiker kläs om

THE EGG. Foto: Fritz Hansen

När Fritz Hansen bestämde sig för att ta fram en jubileumskollektion för att fira sina första 150 år, ställde man sig frågan ”hur presenterar vi något som egentligen inte behöver någon presentation?” Svaret blev Anniversary Collection, en kollektion som utgörs av Ägget, Svanen, Sjuan, Lily i nya färger och material – samtliga ikoniska möbler vördade av designentusiaster över hela världen.

Sedan starten 1872 har Fritz Hansen samarbetat med flera av tidernas mest framstående arkitekter, designers och företag. Samarbeten som har fött ikonisk design, antingen som individuella designobjekt eller för mer specifika projekt som SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Anniversary Collection är ett förkroppsligande av dessa samarbeten och lyfter den fortsatta betydelsen och relevansen av dessa verk i Fritz Hansens portfolio. Med nya material och färger befäster Fritz Hansens sin relevans i vår samtid.

bild
LILY CHAIR. Foto: Fritz Hansen

– Jubileumskollektionen samlar design som har satt spår i historien och som fortsätter att sätta spår i sin omgivning. De väcks till liv av visionärer som delar vår tro på nordisk enkelhet som fortsätter att ge design liv. Varje del är ett bevis på att fantastisk design kommer från fantastiska samarbeten, säger Marie‑Louise Høstbo, designchef på Fritz Hansen.

Möblerna i Anniversary Collection släpps i speciellt utvalda och aldrig tidigare skådade versioner och kombinerar det absolut bästa från Fritz Hansens historia med exklusiva, nya material. Det är möbler med en design som överlever trender – i en kvalitet som håller i generationer.

bild
SERIES 7. Foto: Fritz Hansen

– Tillsammans tolkar dessa möbler den nordiska livsstilen sett genom en internationell metodik; diskret, estetisk, elegant och holistisk. Detta är en berättelse om utsökt design skapad på en grund av hantverk och innovation. Jubileumsversionerna förmedlar den samtida relevansen av varje design, säger Josef Kaiser, VD för Fritz Hansen.

bild
THE EGG. Foto: Fritz Hansen
bild
SERIES 7. Foto: Fritz Hansen