Ogeborg Presenterar Tones Art Rug Collection

Foto: Ogeborg

Ogeborgs nya handtuftade kollektion Tones Art Rug Collection är framtagen i nära samarbete med Toniton. Tillsammans presenterar de nu en mattkollektion för golv och vägg i design av den brittiska konstnären Mabel Dapling, som visas upp i en utställning kurerad av koloristen och inredningsarkitekten Tekla Severin. Utställningen har öppet för bransch och allmänhet under Stockholm Creative Edition.

bild
 Handtuftad, skuren. Foto: Ogeborg

Alla mattor i den nya kollektionen är handtuftade och materialen som används är endera viskos från eco-certifierad, odlad eucalypthus och ull samt Econyl; ett till 100 % återvunnet nylonmaterial som tillverkas av plast från exempelvis fisknät. Materialet går att återanvända.

”Handtuften som teknik är ett mycket flexibelt hantverk som möjliggör en stor variation av olika designuttryck i form av olika ytstrukturer, lugghöjder och material. Tones Art Rug Collection med sina olika uttryck passar fint både i offentlig som hemmiljö – dessutom för både vägg och golv”, säger Helene Ogeborg, vd på Ogeborg.

Mattorna, som kommer i fyra olika storlekar och sju färger och mönster, har en unik design av den brittiska, unga konstnären Mabel Dapling.

bild
Foto: Ogeborg

“Mattornas färger grundar sig i den färgvärld som vi skapat för Toniton; en mångfacetterad värld, där både det minimalistiska och maximalistiska får plats. Mabel Dapling fick skapa helt fritt utifrån den världen. Vi bollade fram och tillbaka under resans gång innan vi landade i dessa färgkreationer, tillsammans med Ogeborg", berättar Tekla Severin.

“Varje matta är designad för att vara en mittpunkt i rummet och ska fungera som ett verktyg för att skapa harmoni mellan olika färger oavsett interiör. Jag arbetade intuitivt med designen och kombinerade både fysiska och digitala kollage för att skapa skiktade former som påminner om abstrakta, texturerade målningar”, förklarar Mabel Dapling.

bild
Foto: Ogeborg