Rudholm Group förvärvar Boråsföretaget rotordesign AB

Foto: Rotordesign

Boråsföretaget och varumärket Rotordesign, med designern och grundaren Magnus Forthmeiier, har köpts av det internationellt verksamma Rudholm Group med huvudkontor i Borås. Samtidigt engageras Johan Linde, med ett förflutet och lång erfarenhet inom branschen, in i Rotordesign som marknadsansvarig. Förvärvet innebär stora satsningar på varumärket och produktutveckling och redan under våren 2022 lanseras en rad nya kollektioner för hemmet.

- Vi tror mycket på det formspråk som Magnus Forthmeiier och Rotordesign står för. Svensktillverkat, hållbart, hantverk. Här finns en tillväxtpotential som Rudholm Group kan bidra till att utveckla. Vi har ju själva tagit steget från ett familjeföretag till en global ledare inom bland annat textilindustrin, säger Jonas Wollin, koncernchef för Rudholm Group.

Alltsedan starten av Rotordesign 1997 har företaget satsat på produkter för hemmet som är svensktillverkade, hållbara och baserade på ett modernt hantverk. 

- Jag har alltid tyckt om konsthantverk och slöjd, men jag vill också kombinera det med modern och funktionell design. Det finns en unik, lokal kunskap hos svenska producenter, ofta familjeägda företag, som jag vill ta tillvara. Det är också klimatsmart. Med Rudholm Group som ny huvudägare får Rotordesign möjlighet att lansera ett fortsatt kommersiellt och uppdaterat sortiment, säger Magnus Forthmeiier, som fortsatt kommer att driva företaget som delägare. 
Johan Linde förstärker rotordesign som ny marknadsansvarig. Johan Linde har lång och gedigen erfarenhet av branschen, senast som sortimentchef på Orrefors & Kosta Boda, och tidgare på Rörstrand, Iittala och Sagaform. Johan kommer att tillsammans med Magnus arbeta med sortimentet, bygga varumärket samt bredda distributionen.