Vinnaren av Northern Design Award tillkännages

Foto: Northern

En vas helt gjord av återvunnet glas har belönats med första priset i årets Northern Design Award.

Den vinnande "Column"-vasen, skapad av den finska designern och doktorand vid Aalto-universitetet, Anne Hirvonen, kombinerar glasblåsningens traditionella hantverk med innovativa idéer som också kommer att gynna miljön.

Vår oberoende jury bestående av ledande branschexperter i uppdrag att designa hållbara inredningstillbehör var eniga i sitt val av vinnaren.

bild
Foto: Northern 

Northern Design Award hålls vartannat år, vill ge ett utrymme för kommande designers att visa upp sina talanger, samt en möjlighet att utmana vårt eget kreativa tänkande och att titta närmare på hur vi kan förändra världen omkring oss till det bättre.

Vår oberoende jury av ledande branschexperter, som inkluderade Tonje Madsen, chefredaktör på Bo Bedre Magazine, inredningsarkitekt för Sane, Ine Tokka och huvuddesigner på Gjensidige, Kristian Trengereid, var eniga i uppdraget att designa en hållbar inredningsaccessoar. deras val av vinnare.

bild
Vasen går att dela i två delar som kan kombineras, använd endast den mindre eller den större eller båda tillsammans. Foto: Northern 

The Column vase kombinerar det traditionella hantverket med miljövänliga innovativa idéer. Vasen är tillverkad av återvunnet glas och är handblåst i en form som gör varje Column-vas helt unik tack vare färgvariationerna som produceras under tillverkningsprocessen.

"Utmaningen i den här tävlingen passade mig perfekt eftersom jag alltid betonar vikten av hållbarhet i mina projekt och ville lyfta fram det uråldriga hantverket med glastillverkning som en färdighet som länge varit hotad. Jag uppskattar verkligen den här möjligheten med Northern och ser mycket fram emot att arbeta med deras team av produktmentorer med sikte på att utveckla min vinnande design ytterligare.' – Anne Hirvonen, designer