TAF Studio och Artek vidareutvecklar Atelier-serien

Foto: ARTEK

Inför nyöppningen av Nationalmuseum skapade Artek tillsammans med Gabriella Lenke och Mattias Ståhlbom på TAF Studio den idag välkända Atelier Chair. Kollektionen växer nu ytterligare med tillskottet av Atelier Bar Stool och en Row Connector, som enkelt sammankopplar stolar sidledes och skapar fler användningsområden.

Atelier Bar Stool är en vidareutveckling av klassiska Atelier Chair. Tillverkad i Italien av massivt trä, med sluttande säten för komfort återfinns barstolen i två höjder som gör att den passar både vid bordet och baren. Förbindningsstänger i aluminium stabiliserar och gör att stolen tål att användas lång tid framöver. Barstolens nätta intryck och symmetriska design gör den bekväm att sitta på från alla vinklar och den passar lika bra i privata hem som i offentliga utrymmen.

bild
Atelier Bar Stool finns i höjderna 65 respektive 75 centimeter och i fem olika utföranden. Ovan från vänster syns den i Bok, Ek och Svart. Foto: ARTEK

Atelier Chair 
Atelier Chair designades av Artek och TAF Studio på uppdrag från Nationalmuseet för att passa i museets restaurang. Med en vikt på 4 kilo går stolen utmärkt att flytta runt och kan med enkelhet staplas för att ta minimalt med plats när de inte används. 

bild
Foto: ARTEK

Nya Atelier Row Connector
En nyhet är att Atelier Chair nu kan kopplas samman med varandra genom Atelier Row Connecter. Stolarna länkas enkelt ihop utan verktyg och samtliga stolar producerade från 2021 och framåt är förberedda för tillägget.  

bild
Foto: ARTEK