HTH Nordic Creation - ett kökskoncept i solid massiv ek

I Nordic Creation förenas de bästa av hantverkstraditioner med ett elegant skandinaviskt designspråk. Nordic Creation tillverkas av massiv ek, ett underhållsfritt och slitstarkt material som får en vacker ådring och patina som vittnar om tidens gång. Foto: HTH Nordic Creation

Under 2021 lanserade HTH kökskonceptet Nordic Creation – en nytolkning av den klassiska köksinredningen som på ett modernt och innovativt sätt förenar köket med resten av hemmet.

Under de senaste åren har allt fler aktiviteter flyttats in i köket och behovet av en flexibel miljö som smälter in i hemmets övriga interiör har därför ökat. HTH skapade Nordic Creation för att möta dessa behov och utmana det klassiska kökets måsten och placering.

bild
De öppna strömlinjeformade lådorna i massiv ek kombineras med eleganta detaljer i svart, som blir en fin kontrast till det ljusa ekträet. Lådorna har fingertappade fogar och svarta VH-7-greppspår som framhäver det öppna lådutrymmet.  Foto: HTH Nordic Creation

Genom att Nordic Creation inte monteras i golvet, utan är fristående på ben, öppnar det för nytänkande kring både form och placeringen i köket. Samtidigt ger det ett nättare och modernare uttryck som enkelt går att kombinera med resten av hemmets inredning och stil.

– När vi tog fram Nordic Creation ville vi skapa ett kök för den moderna familjen, där behovet av en flexibel köksmiljö ökat markant under det senaste åren. Med Nordic Creation har vi skapat ett koncept som fungerar lika bra både som kök och som ett flexibelt utrymme att samla familjen på, säger Helle Toftgaard Pedersen, produktchef på HTH.

– Vi ser att naturmaterial som trä och specifikt ek är ett material som återigen flyttar in i våra hem. Med Nordic Creation erbjuder vi ett modernt kök som bara blir vackrare med åren, säger Helle Toftgaard Pedersen.

bild
Foto: HTH Nordic Creation