Studenter skapar trappkonst

Foto: Stockholms studentbostäder, SSSB.

På studentområdet Lappkärrsberget förvandlas två grå betongtrappor till färgsprakande konstverk. Det är Stockholms studentbostäder som utlyst en tävling där de vinnande studenternas konstverk ska bidra till ökad delaktighet och engagemang i området.

– Konstverken blir så fantastiskt fina och det känns helt rätt att låta studenterna få vara med och forma sitt eget område. Förra årets trappkonstprojekt fick många positiva reaktioner från de studenter som passerade trapporna, säger Marlene Lundkvist, kund- och marknadschef på Stockholms studentbostäder

 Alla studenter som bor i Stockholms studentbostäders bostäder har för andra året i rad bjudits in att skapa konstverk för trapporna på torget vid Lappkärrsberget. Två vinnande konstverk valdes ut och dessa får nu pryda trapporna fram till hösten. De två konstverken ”The Takeoff” och ”The time we shared” är skapade av studenterna Hanna och Huahua och i sin helhet blir konstverken nästan tre gånger tio meter respektive tre gånger fem meter stora.

– Vi tycker det är viktigt att hela tiden arbeta med den sociala hållbarheten. Konst och kultur är viktiga faktorer som bidrar till både ökad trivsel, större engagemang och öppnar för nya möten, säger Marlene.

Det bor över 8000 studenter hos Stockholms studentbostäder och runt 3000 av dem bor på Lappkärrsberget. Stockholms studentbostäder har konst även i andra områden, på kulturmärkta Kungshamra i Solna finns en omtalad staty med Picassokoppling. Den är skapad av den norska konstnären Carl Nesjar efter en tredimensionell skiss av Picasso. Nesjar och Picasso arbetade tillsammans och skapade 33 konstverk ihop.