Vestre - Kinn familjen växer

Foto: Vestre

Vestre presenterade nyligen loungestolen Kinn, formgiven av designduon Anderssen & Voll.
Under Milan Design Week 2022 presenterades loungestolen för första gången, som en del av den norska designutställningen Norwegian Presence – där den dessutom fick sällskap av nya stolar och bord i
Kinn-familjen.

– Vi har fått mycket positiva reaktioner sedan loungestolen presenterades. Många har sett fram emot att se den live så vi var mycket glada över att få presentera serien under Milan Design Week där stolen visades tillsammans med ett bord. Dessutom har Kinn-familjen utökats med matstolar och matbord som också presenterades i utställningen, säger formgivarna Anderssen & Voll.

bild
Foto: Vestre

Designduon menar att det var naturligt att låta Kinn växa.

– Stolar behöver bord, helt enkelt. Visionen med de nya delarna i serien är att ge ännu fler möjligheter för möblering av utomhusmiljöer och där igenom utöka funktionaliteten för Kinn-familjen, oavsett om syftet är skapa platser för sociala möten eller eleganta oaser för att vila eller äta, säger Anderssen & Voll.

Kinn-möblernas struktur utgörs av två tydliga och separata delar; en enkel, elegant och solid bas av aluminium som håller upp ett lätt och flytande sittskal av träribbor. Detta universella designgrepp kan enkelt appliceras på många olika typer av stolar, bänkar och pallar. Borden har samma formspråk som sittmöblerna men med lite bredare träribbor för det som utgör bordsskivan.

bild
 – Kinn-möblerna kommer att finna sin plats i många olika miljöer. De passar lika bra som solitärer som i stora grupperingar och fungerar i både privata och offentliga utrymmen, säger Anderssen & Voll. Foto: Vestre

Kinn är en samtida möbelserie som lånar uttryck från en romantisk och poetisk modernism. Möblerna är utformade för att vara enkla att flytta runt efter behov och behag. Samtidigt måste möbler i offentliga miljöer alltid ha en tyngd och kvalitet som tål slitage och omfattande användning och som står pall för vädrets makter. I Kinn förenas de egenskaperna på bästa sätt – formuttrycket är lätt och inbjudande medan konstruktionen är robust och stabil.