Northern presenterar ikoniska lampor med nya uttryck

DOKKA designad av Birger Dahl. Foto: Northern

Under hösten 2022 presenterar Northern nya versioner av vägglamporna Butterfly och Glint, designade av Sven Ivar Dysthe respektive Felix Isidorsson, samt Birger Dahls taklampa Dokka. Alla tre lamporna kännetecknas av en enkel och tidlöst hållbar design och ger ett vackert och behagligt sken som passar i alla typer av miljöer.

bild
Dokka. Foto: Northern

 

Glint Wall Lamp är formgiven av den svenske designern Felix Isidorsson. Vägglampans sken tillför på ett diskret och elegant sätt känslor av gemenskap och bidrar till en stämningshöjande upplevelse i hemmet. Lampan har en cirkulär form i perforerad plåt med små runda hål som gör att lampan släpper ut rätt mängd ljus för att ge en naturlig och varm känsla.

bild
Glint Wall Lamp går att få i aluminium, mässing eller pulverlackerat svart eller vitt stål.Foto: Northern 
bild
Foto: Northern

– Ljus har alltid varit något som människor värdesätter högt, Glint Wall Lamp lever upp till dessa värderingar, säger formgivaren Felix Isidorsson.

Felix har formgivit ett stort antal produkter för hemmet och han har också arbetat med grafisk formgivning samt rumsligheter där han kombinerat sitt intresse för design och arkitektur i olika element och strukturer.

bild
Butterfly Wall Lamp. Foto: Northern

Northern har genom åren lanserat produkter skapade av några av de främsta pionjärerna inom norsk design. En av dem är Sven Ivar Dysthe, som i dag betraktas som en av de mest nyskapande och inflytelserika i den norska designhistorien. Under sin över 60 år långa designkarriär formgav han en stor mängd objekt som både är praktiska och besitter elegans med en internationell prägel. Dysthe var känd för sin förmåga att formge eleganta lösningar på komplexa problem. I Dysthes gedigna portfolio återfinns bland annat vägglampan Butterfly Wall Lamp. Vägglampan, med sin karaktäristiska perforerade plåt, lanserades första gången för ett halvt sekel sedan. Nu uppdaterar Northern den klassiska lampan med nya versioner i aluminium eller med en modern svart finish.

bild
Butterfly Wall Lamp. Foto: Northern

Dokka har också en ärofylld historia då den blev den allra första lampan från Norge som belönades med guldmedalj i Triennalen i Milano. För att hylla lampans tidlösa och hållbara design presenteras den nu i nya färger, från varma ljusa färger till mer dova och mörka nyanser. Dokka har en matt finish och finns nu även tillgänglig i de nya kulörerma matt vit, matt svart, varm beige, borstad stål och borstad mässing.

bild
Dokka. Foto: Northern