Heymat lanserar lekfull barnkollektion

Mattan Lynx designad av Vera & Kyte. Foto: Heymat

I augusti 2022 lanserar Heymat sin första barnkollektion – Wildlife. Kollektionen är designad av Vera & Kyte och kommer i tre olika färger och djurmotiv. Mattorna i Wildlife-kollektionen är könsneutrala och lekfulla och liknar inte några andra barnmattor som finns på marknaden.

– Vårt mål med barnkollektionen var att utveckla en design som vi tror att barn själva uppskattar. För att uppfylla våra önskemål föll det sig naturligt att anlita Vera & Kyte som designers. Deras lekfullhet och starka färganvändning kändes självklar för den här kollektionen, säger Sonja Djønne, vd och grundare av Heymat.

bild
Foto: Heymat

Resultatet blev Wildlife – en kollektion som består av de tre olika mönstren FrogBird och Lynx, inspirerade av nordisk fauna. Mönstren är färgglada och detaljerade – något som barn ofta uppskattar. Tanken med designen är att den ska passa både väldigt små barn och barn längre upp i skolåldern. Mattornas djurteman passar lika bra till både pojkar och flickor, vilket gör att de kan ärvas oavsett kön och ålder på barnet.

Materialet i Wildlife-mattorna skiljer sig från Heymats dörrmattor men har samtidigt kvar mycket av samma funktionalitet. Mattorna har en kort och mjuk lugg som både ger värme till rummet och gör leken på mattan mjuk och behaglig. Undersidan av nylon gör att mattan ligger stadigt på golvet även vid hård aktivitet.

bild
Frog. Foto: Heymat

Mattorna är dessutom av 20 % återvunnet material – i produktionen återvinns alla snitt och avfall och blir till nya mattor. Många andra runda mattor bidrar till mycket resursslöseri och svinn när de formas, men i tillverkningen av Wildlife tas alla restprodukter tillvara på.

bild
Foto: Heymat