Formex tillbaka!

Foto; Formex

Den 23 augusti öppnar äntligen Formex. Det är en efterlängtad mässa och många har saknat att få mässmingla, ta del av nyheter, klämma och känna på produkter, se inspirerande utställningar och att få mötas. Årets mässa har över 430 utställare som bjuder på produktnyheter och favoriter. På Formex händer det alltid mycket och bland annat presenteras en ny avdelning ”Craft & Creative” som visar småskalig designproduktion, ett nytt hållbarhetspris Formex Sustainability Award samt en Nyfiken på branschen-dag.

Årets Formex bjuder på;

Nytt hållbarhetspris: Formex Sustainability Award
Hållbarhet har blivit en allt viktigare fråga i branschen de senaste åren. I år lanserar Formex ett nytt hållbarhetspris – ”Formex Sustainability Award”. En tävling där utställande företag eller designer ansöker med en produkt och fakta kring framtagningsprocessen. Vinnaren utses av en jury som utgår från de planetära gränserna och tar hänsyn till hur produkten minimerar utsläpp av växthusgaser och bidrar till en hållbar utveckling. Juryn gör även en bedömning om produkten är designad med verksamhetshöjd som håller över tid. Juryn består av formgivarna Marie-Louise Hellgren och Emma Olbers, journalisten Maria Soxbo, Björn Florman grundare Materialbiblioteket samt Kajsa Falck-Torlegård från Formex. Vinnaren får, förutom äran, en unik statyett designad av Marie-Louise Hellgren och en plats på nästkommande Formex.

Inspirationsutställning på entrétorget
På entrétorget visas temautställningen After Before Together som är curerad av designstudion Bang Universe och Theresia Svanholm. Utställningen tar temperaturen på tidsandan och ställer bland annat frågan hur pandemin påverkat oss och vad som händer framöver.

Nytt utställningskoncept – News & Trend Expo
Vid entrén till hallarna visas flera utställningar under namnet News & Trend Expo där utställarnas nya produkter visas på ett överskådligt och lättillgängligt sätt.

Nytt produktområden – Craft & Creative
Craft & Creative är ett nytt område med utställare som har en småskalig produktion och som skapar unika objekt i olika material inom hantverk, konsthantverk, slöjd och design.

Formex Talks på plats och digitalt
Det blir föreläsningar både på plats live och digitalt efteråt. Några av de som medverkar och föreläser på plats är Mark Isitt (Grand Designs TV4), Frida Ramstedt (Trendenser), Malin Persson (författare), Marie Olsson Nylander (Husdrömmar SVT, inredningsdesigner och författare), Formex trendexpert Jan Rundgren samt Stefan Nilsson (trendexpert). Mer information om vilka som sker på plats och tider finns här.

Design Talents
I avdelningen Design Talents visar 23 utvalda designtalanger från hela Sverige upp sina produkter. En av dessa blir utvald och tilldelas designpriset ”Best in Show” som delas ut på pressfrukosten den 23 augusti.

Nyfiken på branschen-dagen den 26 augusti
Nyfiken på branschen-dagen är en ny möjlighet för den som är nyfiken på Formex och kanske till och med går i tankar att starta eget företag eller drömmer om att arbeta inom inredningsbranschen. Fredagen den 26 augusti får besökare lyssna på experter för att lära sig mer om hur det är att arbeta och verka inom inredningsvärlden och besöka mässan, inspireras och mingla.

Om Formex

 

Formex pågår den 23-26 augusti på Stockholmsmässan är den viktigaste mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. Läs mer om allt som händer på Formex och om alla våra utställare här.