Stockholm Furniture & Light Fair i februari: Extrainsatt designvecka den 5-11 september

Stolen Gemla Foto Trendgruppen

 

foton Trendgruppen

Stockholms officiella designvecka, Stockholm Design Week, som firar 20 år i år, gör en efterlängtad comeback efter två års frånvaro på grund av pandemin. Mellan den 5 och 11 september vibrerar huvudstaden av svensk och internationell inredningsdesign. Under veckan presenterar ca 50 möbel- och belysningsföretag nyheter och designutställningar visas runt om i huvudstaden. Designveckan är framför allt riktad till möbelbranschen, men flertalet utställningar
är även öppna för allmänheten.

Stockholm Design Week äger normalt rum i samband med Stockholm Furniture & Light Fair i februari varje år. På grund av pandemin valde Stockholmsmässan att ställa in årets möbelmässa i februari och Stockholm Design Week flyttades till september.

”Efter 2,5 års tystnad kan Stockholm återigen presentera designevenemang i världsklass. Under veckan visar unga formgivare och nystartade varumärken upp sig tillsammans med etablerade design- och möbelföretag. Veckan bjuder på inspiration för en bred publik, men är framför allt en viktig affärshändelse för branschen”, säger Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager, Stockholm Design Week.
 
Under veckan visas utställningar i designstudior, gallerier och showroom i Stockholm. Stockholm Design Week presenterar ett koordinerat pressprogram och bjuder in svenska och internationella journalister för att bevaka de olika aktiviteterna.
 
Stockholm Design Week producerar en inspirerande trendutställning med ett kurerat urval av produkter som visas hos utställare under veckan. Utställningen visas på bästa adress på NK i centrala Stockholm.
 
Under tre dagar den 8-10 september pågår ”Open Space”, ett unikt aktivitetsprogram där designstudior, intressanta byggnader och privata hem öppnar upp dörrarna för visningar. Program och biljetter släpps den 15 augusti (fri entré, men förbokning krävs).  
 
Nu är det dags för Stockholm att samla möbeldesignbranschen och att återigen befästa vår position som en stark, innovativ designhuvudstad, som attraherar såväl svenska som internationella designföretag”, säger Hanna Nova Beatrice.
 
Bland årets ca 50 medverkande företag ingår bland andra: Astrid, Bemz, Bolon, Blå Station, Fogia, Gemla, Massproductions, Montana, Noon, Occhio, Offecct, Stolab, Svenskt Tenn, Verk och Vitra.

Stockholm Design Week arrangerades för första gången år 2002, arrangören Stockholm Furniture & Light Fairs syfte är sedan dess att ta ett samlat grepp kring alla olika designaktiviteter som sker i Stockholm.
 
I september förstärks inramningen av Stockholm Design Week med en interaktiv app som listar alla företag som medverkar tillsammans med utställningar, showroom och evenemang som äger rum i staden. Appen ger besökaren en tydlig överblick och möjliggör för alla företag att nå ut till sin målgrupp. Dessutom utlovas en smyglansering av flera av de större nyheterna inför Stockholm Furniture & Light Fair i februari 2023 och ett stort pressprogram för både svensk och internationell media på plats i Stockholm.